Jó hír az olaszrizling szerelmeseinek: hamarosan 80 termelő borát lehet itt megkóstolni

Jó hír az olaszrizling szerelmeseinek: hamarosan 80 termelő borát lehet itt megkóstolni

MTI
Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják meg az érdeklődők az Olaszrizling Október Nagykóstolón október 17-én a Corinthia Hotel Budapestben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Magyarország egyik legkedveltebb szőlőfajtája az olaszrizling: a harmadik legnagyobb területtel rendelkezik a fehér borszőlők között és Tokaj-Hegyalja kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható - emlékeztet a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény. Mint a fajtakóstoló szervezői kiemelik, az olaszrizling rosszabb években is jól terem és nagyobb hozam mellett is képes jó minőséget adni. Ráadásul rendkívül sokoldalú szőlőfajta, ezért az olaszrizlingből készült borok választéka széles: készülnek könnyű, reduktív tételek, érettebb hordósak, dűlőszelektáltak, gyümölcsösek, de szépen mutat házasításban, sőt még édes borként, narancsborként és pezsgőként is.

Az Olaszrizling Október Nagykóstoló látogatói szinte minden olaszrizling-stílus képviselőjével találkozhatnak a rendezvényen, amelyre ráadásul számos kiállító elhozza rajnai rizling tételeit is, noha ez a fajta csak névrokona az olaszrizlingnek. A sétáló kóstoló programját ingyenes előadások színesítik.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?