Imádják ezt a magyar sajtot külföldön: kapkodnak érte az emberek

Imádják ezt a magyar sajtot külföldön: kapkodnak érte az emberek

agrarszektor.hu
Komoly együttműködési lehetőségekről tartott értekezletet Mosonmagyaróváron az Óvártej Zrt.-nél Dr. Nagy István, agrárminiszter; Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Budapest és Pest megye területi felelőse; Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke; Stefania Speziani, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara főtitkára és Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. ügyvezető igazgatója - derült ki a vállalat közleményéből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Óvártej üzemében szakmai megbeszélést tartottak a vendégek, amely során megvitatták közös céljaikat az agrárium és a vidékfejlesztés területén, és kijelölték azok megvalósításának jövőbeli lépéseit. Az egyeztetés szünetében a résztvevők betekintést nyerhettek hazánk egyik legrégebbi, több mint száz éves sajtgyárába, amely a kor legmagasabb igényeinek is megfelel, ennek köszönhetően az Óvártej termékei közkedveltek egész Európában. A vállalat a tejet a magyar gazdaságoktól vásárolja, ezért munkája az agrárgazdaság fontos részét képezi.

Dr. Nagy István, agrárminiszter elmondta, jó látni, hogy a Széchenyi család mennyire elkötelezett a magyar mezőgazdaság mellett. A tárcavezető úgy vélte, közös történelmi örökségük ápolása erkölcsi kötelességünk

- mondta Széchenyi Tímea.

A kuratóriumi elnök elárulta, hogy a megbeszélés azzal a céllal jött létre, hogy a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a legnagyobb magyar, Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett 2021-re. Ezért a Széchenyi hagyaték több területével is intenzíven elkezdett foglalkozni az alapítvány, így kiemelten fontosnak tartja az agráriumban és a vidékfejlesztés területén dolgozók támogatását, munkahelyük bemutatását és ösztönzését. A Széchenyi-év kulturális eseményei közül az egyik legkiemelkedőbb az immár harmadik alkalommal útjára indított, az egész Kárpát-medencei ifjúságot megszólító Stádium-díj. Gróf Széchenyi István unokaöccse, Gróf Széchényi Pál, földművelési-, ipari- és kereskedelmi miniszter példájából merítve az alapítvány küldetése többek között a nemzetközi kapcsolatok kialakítása és építése, az agrárium, a gasztronómia és a kereskedelem fejlesztése érdekében. A céljaink elérésében kiemelkedő együttműködő partnerünk a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, akikkel már sok közös projektet hajtottunk végre, és ezek folytatását ebben az évben is tervezzük - mondta a kuratóriumi elnök, aki a tervekről is beszámolt.

Széchenyi Tímea elmondta, hogy az elődeik hagyományait követve szeretnék építeni, gazdagítani a magyar nemzetet, példát mutatva az ifjúságnak, megismertetve velük a vidéki élet, a gasztronómia, az agrárium szépségeit. Fontos számukra, hogy a fiatalok ismerjék meg a termelők áldozatos munkáját, és hogy az ételek, alapanyagok honnan származnak. A 230 éves jubileumra tekintettel a család nagy projektek megvalósításába kezdett bele, többek között egy nagyszabású ökölvívó gálát rendeznek, hiszen az ökölvívást Széchenyi István honosította meg Magyarországon, de a terveik között szerepel Simonpusztán a Széchenyi lovasverseny megszervezése is.

De nem feledkezünk meg a már hagyományosnak mondható ifjúsági táborainkról sem, amelyeknek témája a művészet, a kézművesség és a hagyományőrzés lesz. Büszkék vagyunk, hogy az agrárium és a vidékfejlesztés területén megvalósuló programok szakmai partnere Dr. Nagy István, agrárminiszter úr és az Agrárminisztérium

- részletezte Széchenyi Tímea.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?