Súlyos szabályszegés az élelmiszeriparban: 12 tagállam ellen indított eljárást a Bizottság

Súlyos szabályszegés az élelmiszeriparban: 12 tagállam ellen indított eljárást a Bizottság

agrarszektor.hu
A Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 12 tagállam ellen, mert nem ültették át az agrár-élelmiszeripari ágazatban a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat tiltó uniós szabályokat. A mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási láncban a vállalkozások közötti kapcsolatokban előforduló tisztességtelen piaci gyakorlatokról szóló (EU) 2019/633 irányelv átültetésének határideje 2021. május 1. volt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 2021. július 27-i állapot szerint Bulgária, Horvátország, Dánia, Finnország, Görögország, Hollandia, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Szlovákia és Svédország értesítette a Bizottságot, hogy az irányelv átültetéséhez szükséges valamennyi intézkedést elfogadta, így az átültetés befejezettnek tekinthető. Franciaország és Észtország arról adott tájékoztatást, hogy jogszabályaik csak részben ültetik át az irányelvet - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Bizottság ennek értelmében felszólító levelet küldött Ausztriának, Belgiumnak, Ciprusnak, Csehországnak, Észtországnak, Franciaországnak, Olaszországnak, Lengyelországnak, Portugáliának, Romániának, Szlovéniának és Spanyolországnak, amelyben felszólította őket a vonatkozó intézkedések elfogadására és bejelentésére. A tagállamoknak két hónap áll rendelkezésükre a válaszadásra. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02