Drasztikus élelmiszer-drágulás jöhet: ez lehet a felelős az árrobbanásért

agrarszektor.hu
Tovább drágulhatnak az élelmiszerek az emelkedő energiaárak miatt. A gáz négyszeresébe kerül Európában, mint egy éve, az áramért pedig a másfélszeresét kérik, derült ki az Energetikai Hivatal friss elemzéséből.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Tovább fűtheti az inflációt, hogy emelkedtek az energiaárak. Az állami Energetikai Hivatal friss elemzése szerint a gáz négyszeresébe kerül Európában, mint egy éve, az áramért pedig a másfélszeresét kérik - írta meg a 24.hu. A helyzetet az RTL Klub Híradója járta körbe. Itt hangzott el, hogy - noha a lakossági rezsidíjakat befagyasztották Magyarországon - a cégek költségei emelkedtek, és emiatt az alapvető élelmiszerek is drágulhatnak.

A riportban elhangzott az is, hogy a zöldségek 13,4%-kal kerülnek többe most júliusban, mint egy évvel korábban. Ennek oka egyszerre a szélsőséges időjárás, a béremelés, az emelkedő üzemanyagár, de ezentúl még a növekedő energiaárak is drágíthatják az élelmiszereket. Utóbbi miatt nőhet a fűtés, a hűtés, a csomagolás, de akár a műtrágya ára is.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?