Drasztikus élelmiszer-drágulás jöhet: ez lehet a felelős az árrobbanásért

agrarszektor.hu
Tovább drágulhatnak az élelmiszerek az emelkedő energiaárak miatt. A gáz négyszeresébe kerül Európában, mint egy éve, az áramért pedig a másfélszeresét kérik, derült ki az Energetikai Hivatal friss elemzéséből.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Tovább fűtheti az inflációt, hogy emelkedtek az energiaárak. Az állami Energetikai Hivatal friss elemzése szerint a gáz négyszeresébe kerül Európában, mint egy éve, az áramért pedig a másfélszeresét kérik - írta meg a 24.hu. A helyzetet az RTL Klub Híradója járta körbe. Itt hangzott el, hogy - noha a lakossági rezsidíjakat befagyasztották Magyarországon - a cégek költségei emelkedtek, és emiatt az alapvető élelmiszerek is drágulhatnak.

A riportban elhangzott az is, hogy a zöldségek 13,4%-kal kerülnek többe most júliusban, mint egy évvel korábban. Ennek oka egyszerre a szélsőséges időjárás, a béremelés, az emelkedő üzemanyagár, de ezentúl még a növekedő energiaárak is drágíthatják az élelmiszereket. Utóbbi miatt nőhet a fűtés, a hűtés, a csomagolás, de akár a műtrágya ára is.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34