2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Új szupergyümölcs tarolhatja le a boltokat: te megkóstolnád?

Új szupergyümölcs tarolhatja le a boltokat: te megkóstolnád?

agrarszektor.hu
Kemény 11 fejlesztőmunkával szilva-kajszi hibrideket hoztak létre a spanyolok, céljuk egy új szegmens kialakítása a prémium kategóriás csonthéjas gyümölcsök piacán. Terveik szerint az új gyümölcsök Európában szünet nélkül, egész évben elérhetők lesznek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A spanyol Ibergen Frutales 11 év fejlesztőmunkával fajközi szilva-kajszi hibrideket hozott létre, és ezzel egy új termékszegmenst szeretne nyitni a prémium kategóriás csonthéjas gyümölcsök piacán - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Jelenleg négy fajtát szabadalmaztattak, amelyek még bejegyzésre várnak, és már 20 hektáron termesztik is ezeket Spanyolországban, illetve kísérleti telepítésre leszerződtek Franciaország, Olaszország, Chile és Dél-Afrika egyes termelőivel, mivel az a cél, hogy az új gyümölcsök Európában szünet nélkül, egész évben elérhetők legyenek. Az új fajták magas cukortartalmúak (valamivel 20 Brix alatt), 55-65 mm átmérőjűek, keménységük pedig 2,5-3,8 kg/cm2 közötti.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31