Rengeteg magyar vesz ilyen élelmiszereket: akkor is ezt választják, ha többe kerül

Rengeteg magyar vesz ilyen élelmiszereket: akkor is ezt választják, ha többe kerül

MTI
A magyar vásárlók számára egyre fontosabb szempont a környezetvédelem: egy felmérés szerint a megkérdezettek 74 százaléka fizetne többet egy termékért annak érdekében, hogy azt környezetkímélő csomagolásban kapja kézhez - közölte a Rondo Hullámkartongyártó Kft. az MTI-vel. Megállapították, hogy a magyar lakosság több mint egyharmada részesíti előnyben azokat a termékeket, amelyeknek környezetbarát a csomagolása, a válaszadók 57 százaléka gondol rá, de inkább nem ez alapján dönt, és csupán 7 százalékuk hagyja teljesen figyelmen kívül ezt a tényezőt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A felmérésből kiderül, hogy karácsonykor a megkérdezettek 59 százaléka gyűjti szelektíven szemetét, amivel segíti, hogy az arra alkalmas csomagolások visszakerüljenek a körforgásba. A zöld hozzáállást mutatja, hogy a válaszadók 47 százaléka saját zacskót visz a boltba, 6 százalékuk csak fenntartható csomagolású ajándékokat vesz, míg 5 százalék kizárólag környezetkímélő védőborításban lévő árut vásárol a karácsonyi étkezésekhez. A válaszadók csupán 12 százaléka jelezte, hogy nem tesz semmilyen fenntarthatósági lépést az ünnepek alatt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13