Új agrárképzés indul Magyarországon: rengeteg jelentkező várható

agrarszektor.hu
Hét európai egyetem összefogásával, több mint 1,8 milliárd forint költségvetési támogatással indul a fenntartható mezőgazdaságra fókuszáló AgriFood Joint Master képzés, melynek konzorciumi vezetője és egyedüli hazai partnere a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Az ősszel induló unikális képzésre március 15-ig várják a jelentkezéseket.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az élelmiszertermelés biztonsága és az ellátás stabilitásának növelése napjainkban mind nemzetgazdasági, mind globális szinten kulcsfontosságú kérdés. Egy folyamatosan gyarapodó népességet kell ellátnunk egészséges élelmiszerrel, miközben a környezeti erőforrások korlátozottak, a klímaválság egyre több kihívást állít elénk, az ökoszisztéma pedig egyre sérülékenyebbé válik. Az új mesterképzés éppen ezekre a kérdésekre kíván kompetens választ adni

 - mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Az AgriFood Joint Master képzés különlegessége, hogy a hallgatók hét európai egyetem képzéseiből választhatnak. Az 1. és 2. szemesztert a MATE gödöllői campusán vagy a prágai Élettudományi Egyetemen tölthetik, a 3. és 4. szemeszterben pedig öt másik egyetem - a bécsi BOKU, a nyitrai Szlovák Agrártudományi Egyetem (SUA), a Zágrábi Egyetem (UNIZG), az Újvidéki Egyetem (UNS) és a bánsági Agrártudományi és Állatorvostudományi Egyetem (BUASVMT) - közül választhatnak. A képzést biztosító két választott egyetem a tanulmányok sikeres zárásával közös diplomát ad ki - írja közleményében a MATE.

A tervek szerint a projekt hatéves időtartama alatt minimum 124 ösztöndíjas hallgató képzésére nyílik lehetőség, közülük 84 fő két éven keresztül 1400 EUR Erasmus Mundus ösztöndíjat is kaphat. A jelentkezés feltétele a minimum B2 szintű angol nyelvismeret, valamint egy agrárfókuszú BSc-diploma. A világon egyedülálló struktúrájú agrárképzés iránt óriási az érdeklődés, már a jelentkezés első napjaiban 54 országból érdeklődtek a fiatalok. Részletes információk és jelentkezés: http://agrifoodmaster.eu

Címlapkép forrása: MATE

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?