2023. március 27. hétfő Hajnalka

Fillérekért veszik a cseresznyét az élelmes magyarok: íme, itt juthatsz hozzá olcsón

agrarszektor.hu
A héten már megkezdődött a fő cseresznyefajták érése Magyarországon, nem feltétlenül kell azonban a piacra, illetve a boltokba mennie az embernek ahhoz, hogy hozzájusson a gyümölcshöz. Rengeteg "Szedd magad" cseresznyéskert található ugyanis hazánkban, ahol a "bolti" ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 500-1100 forintos áron kínálják a garantáltan friss cseresznyét.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A kiskereskedelmi, azaz "bolti" ár alatt, a hagyományos gyümölcsöt nagyjából az 500-700 Ft/kg-os, a biocseresznyét pedig a 900-1100 Ft/kg ársávban kínálják a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által összeállított listán szereplő "Szedd magad" helyszínek. A tulajdonosok nagy többsége létrát is biztosít a szedéshez, de mindig érdemes az adott helyszínre előzetesen bejelentkezni, illetve telefonon érdeklődni a nyitvatartásról és az egyéb tudnivalókról (például arról, hogy kell-e saját vödröt magunkkal vinni, és vannak ültetvények, amelyek csak június 15-től nyitnak ki a látogatók számára). Íme a (korántsem teljes) lista:

Budapest környéke:

Baranya megye:

Bács-Kiskun megye:

Fejér megye:

Heves megye:

Komárom-Esztergom megye:

Szabolcs-Szatmár megye:

Vas megye:

Veszprém megye:

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?