Óriási változás jön a franciáknál: ezek az élelmiszerek örökre eltűnnek a boltokból

agrarszektor.hu
Franciaország az Európai Unió első országaként betiltja a növényi alapú termékek és húspótlók esetében az olyan szavakat, mint a "steak" és a "kolbász". Ez azt jelenti, hogy nem lehet steaknek hívni a steakre hajazó, de növényi alapú ételeket. A megállapodás 2020-ban jött létre, de 2022 októberében lép életbe.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Franciaországban 2022 októberétől nem lehet használni az olyan szavakat, mint a "steak" és a "kolbász" a növényi alapú termékek és húspótlók esetében. A hatósági rendelet így szól pontosan: 

nem lehet majd a hagyományosan a húshoz és halhoz kapcsolódó ágazatspecifikus terminológiát használni olyan termékek megjelölésére, amelyek nem tartoznak az állatvilághoz, és amelyek lényegében nem összehasonlíthatók az ilyen termékekkel

A "tej", "vaj" és "sajt" kifejezéseket egyébként európai szinten is betiltották a leírásokban a növényi alapú alternatív tejtermékek reklámozása során. Franciaország lépése még az eladásokat is érintheti, mivel az év elején kiderült, hogy sok fogyasztó egyáltalán nem találja étvágygerjesztőnek a "vegán" kifejezést - írja a Ladbible-re hivatkozva a 24.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?