Óriási változás jön a franciáknál: ezek az élelmiszerek örökre eltűnnek a boltokból

Óriási változás jön a franciáknál: ezek az élelmiszerek örökre eltűnnek a boltokból

agrarszektor.hu
Franciaország az Európai Unió első országaként betiltja a növényi alapú termékek és húspótlók esetében az olyan szavakat, mint a "steak" és a "kolbász". Ez azt jelenti, hogy nem lehet steaknek hívni a steakre hajazó, de növényi alapú ételeket. A megállapodás 2020-ban jött létre, de 2022 októberében lép életbe.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Franciaországban 2022 októberétől nem lehet használni az olyan szavakat, mint a "steak" és a "kolbász" a növényi alapú termékek és húspótlók esetében. A hatósági rendelet így szól pontosan: 

nem lehet majd a hagyományosan a húshoz és halhoz kapcsolódó ágazatspecifikus terminológiát használni olyan termékek megjelölésére, amelyek nem tartoznak az állatvilághoz, és amelyek lényegében nem összehasonlíthatók az ilyen termékekkel

A "tej", "vaj" és "sajt" kifejezéseket egyébként európai szinten is betiltották a leírásokban a növényi alapú alternatív tejtermékek reklámozása során. Franciaország lépése még az eladásokat is érintheti, mivel az év elején kiderült, hogy sok fogyasztó egyáltalán nem találja étvágygerjesztőnek a "vegán" kifejezést - írja a Ladbible-re hivatkozva a 24.hu

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?