Óriási változás jön a franciáknál: ezek az élelmiszerek örökre eltűnnek a boltokból

Óriási változás jön a franciáknál: ezek az élelmiszerek örökre eltűnnek a boltokból

agrarszektor.hu
Franciaország az Európai Unió első országaként betiltja a növényi alapú termékek és húspótlók esetében az olyan szavakat, mint a "steak" és a "kolbász". Ez azt jelenti, hogy nem lehet steaknek hívni a steakre hajazó, de növényi alapú ételeket. A megállapodás 2020-ban jött létre, de 2022 októberében lép életbe.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Franciaországban 2022 októberétől nem lehet használni az olyan szavakat, mint a "steak" és a "kolbász" a növényi alapú termékek és húspótlók esetében. A hatósági rendelet így szól pontosan: 

nem lehet majd a hagyományosan a húshoz és halhoz kapcsolódó ágazatspecifikus terminológiát használni olyan termékek megjelölésére, amelyek nem tartoznak az állatvilághoz, és amelyek lényegében nem összehasonlíthatók az ilyen termékekkel

A "tej", "vaj" és "sajt" kifejezéseket egyébként európai szinten is betiltották a leírásokban a növényi alapú alternatív tejtermékek reklámozása során. Franciaország lépése még az eladásokat is érintheti, mivel az év elején kiderült, hogy sok fogyasztó egyáltalán nem találja étvágygerjesztőnek a "vegán" kifejezést - írja a Ladbible-re hivatkozva a 24.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?