Végleg búcsúzhatunk ettől a magyar bortól? Eltűnhet a boltokból sokak kedvence

agrarszektor.hu
Felszámolás alá került a napokban a Lovassy Bor és a Bognár Pincészet borait gyártó Bognár-Vin Kft. A hír nem mindenkinek meglepő, boros körökben ugyanis már lehetett hallani la cég problémáiról, és fizetési gondokra utalt az is, hogy a Bognár-Vin Kft.-re az Opten cégadatai szerint az idén már ötször rendeltek el végrehajtást, igaz, eddig mindannyiszor törölték azt. 

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az Ital Magyarország Kft. (IMO) csődje után a napokban felszámolás alá került a Bognár-Vin Kft. - írja a 24.hu. Boros körökben már lehetett hallani a cég gondjairól, emellett az Opten szerint is fizetési problémák lehettek, hiszen a cégadatok szerint idén már ötször rendeltek el végrehajtást, habár eddig mindannyiszor törölték azt. A mérlegbeszámoló alapján viszont tavaly pozitív mérleggel zárta 2021-et a cég, bő 1,7 milliárd forint árbevételt és 22 millió forint adózott nyereséget mutattak ki.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Lovassy Bornak az alsó kategóriás borok között nagyon népszerűek a termékei, egyes források szerint a covid alatt fajtánként heti sokezer palackot szállítottak belőlük a szupermarketekbe. A Bognár Pincészetről annyit lehet tudni, hogy mindössze három éve adták át a pincészet villányi borászatát, a Villányi Borok Házát, ami a Bognár-borászat központja, itt történik a leszüretelt szőlő fogadása, préselése, szűrése, tárolása, feldolgozása, majd elszállítása. A beruházás teljes összege 405 millió forint volt, ebből a Villányi Borok Háza számára 195 millió forint támogatást nyújtott a kormány, de uniós pénz is ment a felújításra.

A Bognár-Vin Kft.-ben a legnagyobb üzletrésze Bognár Gábornak van, a fiai, Attila és Csaba egyaránt 25,7 százalékos tulajdonosok a cégben. Bognár Gábornak van még egy fia, Bognár Gábor Andor, az ő vezetésével dőlt be nemrég az Ital Magyarország Kft. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a Lovassy borokkal, eltűnnek-e a termékek a nagy élelmiszerláncok polcairól, és persze az is nagy kérdés, hogy mi lesz a cég több tucat dolgozójával.

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?