Döbbenetes, ami a brit boltokban zajlik: szigorú korlátozásról döntöttek

Döbbenetes, ami a brit boltokban zajlik: szigorú korlátozásról döntöttek

agrarszektor.hu
Az Egyesült Királyság legnagyobb szupermarketláncai az áruhiány miatt megkezdték egyes alapvető gyümölcs- és zöldségfélék egyszer vásárlási mennyiségének korlátozását. A legnagyobb brit áruházlánc, a Tesco tegnap megerősítette, hogy átmenetileg vásárlónként három csomag paradicsomra, paprikára és uborkára korlátozta a csomagok számát. Más láncok (Asda és Aldi) ideiglenesen hasonló intézkedéseket hoztak a paradicsom, paprika, uborka és saláta árusításával kapcsolatosan, bár megjegyzendő, hogy nem minden kiskereskedelmi lánc vezetett be ilyen vagy hasonló jellegű intézkedést.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A korlátozások elsősorban a Dél-Spanyolországban és Észak-Afrikában termesztett zöldségfélék hiánya miatt szükségesek. A szigetországban az év eleje óta az élelmiszerárak átlagosan 16,7%-kal emelkedtek, de az áru hiány várhatóan további áremelkedéshez vezet majd. Szakértők szerint az ellátási zavarok még több hétig tartani fognak, mielőtt a helyi termékek piacra kerülnének. Közvélemény-kutatások szerint a fogyasztók viszont elsősorban a Brexitet látják a piaci jelenség hátterében - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?