Felvásárlási hullám jöhet a magyar boltokban: roham indulhat az árstop vége előtt

Felvásárlási hullám jöhet a magyar boltokban: roham indulhat az árstop vége előtt

agrarszektor.hu
A kormány utolsó alkalommal, augusztus 1-ig hosszabbította meg az egyes alapvető élelmiszerekre kivetett ársapkát. Utána viszont jelentősen megemelkedhet az érintett termékek ára, ezért az emberek hamarosan megint elkezdhetnek bespájzolni az augusztustól megdráguló termékekből.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Lassan el kell kezdeniük felkészülni egy újabb rohamra a magyarországi áruházláncoknak. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön ugyanis bejelentette, hogy utoljára, augusztus 1-jéig hosszabbítják meg az élelmiszerárstopot, ezt követően pedig jelentősen meg fog majd nőni ezeknek a termékeknek az ára. Emiatt nagy a veszélye annak, hogy hamarosan ismét kitör a felvásárlási láz - írta meg az Infostart a Blikk értesülései alapján.

Ezt csak némiképp ellensúlyozhatja, hogy augusztus elseje után az eddig árstopos termékeket is be kell vonni a kötelezően akciózott áruk körébe, azaz a kiskereskedőknek - az új előírások szerint - 15%-kal a beszerzési ár alatt kell kínálniuk az árucikkeket. Hasonló pánikvásárlásra volt már példa itthon, például a koronavírus-járvány kezdeti hónapjaiban, vagy a benzinárstop utolsó időszakában, ami ellátási gondokhoz is vezetett.

A Blikk megkérdezett két nagy hazai üzletláncot, hogy számítanak-e a következő napokban rohamra. A Lidl azt közölte, hogy az árstop eltörlése miatt elképzelhető, hogy emelkedni fog az érintett termékek iránti kereslet, de folyamatosan azon dolgoznak, hogy kiszolgálják a vásárlók igényeit A Spar az árstop eltörlésének bejelentése után a hatósági áras tejekre eddig elrendelt 2 literes vásárlási korlátozást 12 literre emelte, ez is azt jelzi, hogy nem számít a cég sem ellátási problémákra, sem készlethiányra.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?