Ez lenne a titok? Kiderült, hogyan lehetne ütőképes a magyar élelmiszeripar

Ez lenne a titok? Kiderült, hogyan lehetne ütőképes a magyar élelmiszeripar

agrarszektor.hu
A technológiai fejlődés és az informatikai eszközök térnyerése forradalmasíthatja az élelmiszeripart, lehetőségeket teremtve az átláthatóság, hatékonyság és biztonság terén - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a Cibus Hungaricus Alapítvány Konferenciáján. Az államtitkár rámutatott, hogy a digitalizáció sokféleképpen járul hozzá az élelmiszeripar versenyképességének növeléséhez: lehetővé teszi a jobb minőségű és biztonságosabb termékek létrehozását, elősegíti az átláthatóbb ellátási láncok kialakítását, valamint ösztönzi az innovációt és a termékfejlesztést. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Fontos, hogy a termőföldtől az asztalig nyomon követhető legyen az élelmiszer, mert ez garantálja a minőséget és a biztonságot. Az egész folyamat láthatósága, a vetőmagtól vagy az állat megszületésétől egészen a feldolgozott élelmiszer értékesítéséig, kiemelt jelentőséggel bír a fenntartható és biztonságos élelmiszeripar megteremtésében. Dr. Nobilis Márton kiemelte, hogy a közétkeztetés 1,2 millió ember napi ellátását biztosítva kulcsszerepet játszik az élelmiszeriparban. A digitalizáció segítségével könnyebben megismerhetők az étkezési igények és preferenciák. Így az éttermek vagy intézmények pontosabban tudják megtervezni és elkészíteni az ételeket.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ennek eredményeként a készletek és beszerzési folyamatok jobban optimalizálhatók, gazdaságosabb és fenntarthatóbb lesz az üzemeltetés, kiszámíthatóbbá válnak az igények, ami által csökkenhet az élelmiszerhulladék mértéke is. Az államtitkár az élelmiszeripar digitalizációjában az agrárszakképzés fontosságát is hangsúlyozta, az újításokra a legfiatalabb generáció ugyanis sokkal fogékonyabb. Az oktatásban történő digitalizáció lehetőséget teremt az innovatív megoldások gyorsabb elterjedésére és az iparág további megerősítésére. Az Agrárminisztérium elkötelezett amellett, hogy az élelmiszeriparban is támogassa a legmodernebb technológiák alkalmazását, mert így megkönnyíthető az ágazat versenyképességének növekedése.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?