Ez komoly? Őrület, mennyiért árulják a petrezselymet ezeken a piacokon

Ez komoly? Őrület, mennyiért árulják a petrezselymet ezeken a piacokon

agrarszektor.hu
Rekord közelében van a gyökérpetrezselyem ára Lengyelországban. Az újtermésű petrezselyem megjelenése ellenére óriási maradt a kereslet a betárolt készletek iránt, ami az árakon is meglátszik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2023-as betakarítású gyökérpetrezselyem átlagára igen magas Lengyelországban, sőt, minden jel arra mutat, hogy a közeljövőben további emelkedésre kell számítani. Már megjelent a piacokon az idei, friss petrezselyem is, ennek ára 5-6 PLN/kg (450-540 Ft/kg) között alakul, de ennek kínálata még szerénynek mondható. Ezzel szemben az ótermésű tételek ára a 9-12 PLN/kg (810-1080 Ft/kg) sávban mozog, és mivel friss áruból még kevés van a piacokon, nagy a kereslet a “régi” petrezselyem iránt.

Olyannyira igaz ez, hogy április vége óta több mint 60%-kal emelkedett az ára az ótermésű tételeknek, és ezt már csak a 2018/2019-es rekordárak múlják felül. Az a szezon egészen különleges volt abból a szempontból, hogy az egész idényben hiánycikknek számított a zöldségféle. Az idei szezon viszont érdekesen alakult, mert ősszel még árcsökkenést figyelhettünk meg - annak ellenére, hogy már ekkor lehetett tudni, nem lesz bőséges a termés, és decemberre már gondok is voltak az ellátással - írja a FruitVeb.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38