
Horror a magyar húsüzemben: brutális állapotokat talált a hatóság
Azonnal felfüggesztette egy vadfeldolgozó üzem működését a Nébih súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt.
Legfrissebb hírek élelmiszeripar és élelmiszerpiac témában: az Agrárszektor Élelmiszer rovatában minden információt megtalálsz, ami élelmiszeripar, hús-, malom- és tejipar témában hasznos és fontos lehet akár a termelőknek, kereskedőknek, gyártóknak. Érdekel milyen hazai és nemzetközi változások zajlanak éppen az élelmiszeripariban? Tudni akar a jelentõsebb nemzetközi trendekrõl? Kíváncsi vagyok, hogy változik az egyes élelmiszerek ára, mely élelmiszerek drágultak, lettek olcsóbbak, mennyibe kerülnek éppen a boltokban, piacokon?

Működésbe lépett Budapesten az első olyan étel- és italautomata, ami garantáltan kóser termékeket kínál.
Robbanásszerűen terjed Magyarországon az aranyszínű sárgaság, és a borászatok ma talán nagyobb veszéllyel néznek szembe, mint az elmúlt évtizedben bármikor.
A Nébih szakemberei rozé pezsgőket vizsgáltak a Szupermenta program legújabb terméktesztjén.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
Egyiptomban az erős export mellett a szamóca feldolgozása is új területtel bővül.
A karácsonyi sütemények alapanyagainak árai idén mérsékeltebben emelkedtek, mint a korábbi években, de továbbra is jelentős kiadást jelentenek a háztartásoknak.
Egy új uniós szabályozás vonatkozik a Nyugat-Szaharából származó koktélparadicsomra.
Az alkoholmentes italok piaca jelentős növekedést mutat, miközben a globális borfogyasztás csökken.
Lengyelországban magas árakkal zárul a hajtatott uborka szezonja, az utolsó belföldi tételek a kevés és drága spanyol import miatt magas árakon kerülnek a piacokra.
A tejpiaci folyamatok miatt további segítséget kapnak a tejágazati szereplők az Agrárminisztériumtól.
2025-ben olyan sebességgel indult meg a tojás drágulása Magyarországon, hogy azt nem csupán a termelők, hanem a fogyasztók is napról napra érzik.
Oroszország már az idei év végére a világ ötödik legnagyobb sertésexportőrévé válhat.
A tavalyinál nagyobb termés, a visszafogott vásárlói költések miatt gyors ütemben csökken az alma ára az EU tagállamok piacain.
Megújult lendülettel folytatódik a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány itthon.
Ukrajnában túltermelés és nyomott árak tapasztalhatók a téli zöldségek piacán.
A cégek kitartó utómunkája, a trendekhez igazodó innováció és a tudatos márkaépítés dönt majd a következő években.
Lengyelországban az október számít a friss importszamóca-szezon kezdetének, és bár decemberig a behozatal mennyisége viszonylag alacsony, fokozatosan nő.
Széles kínálatból válogathatnak a szaloncukor-vásárlók, a gyártók a hagyományos ízesítések mellett számos különlegességgel is készültek az idei szezonra.
A Nébih ellenőrei a téli ünnepi időszakot megelőzően egy édesipari termékeket előállító létesítményben tartottak ellenőrzést.
2025. novemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,8%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.
Az eszköz célja, hogy átláthatóvá tegye a korábbi visszaéléseket, és lehetőséget adjon az élelmiszer-biztonsági kockázatok elemzésére és előrejelzésére.
Az élelmiszeripari innováció és a fogyasztói elvárások folyamatos változása új lehetőségeket teremt a növényi alapú, természetes összetevők alkalmazására.

Az idei karácsonyi szezonban is tavalyihoz hasonló árszinten kapható az élő hal és a feldolgozott termékek Magyarországon.
Szinte biztosra vehető, hogy lesz aszály, lesz fagy, és várhatók özönvízszerű esőzések is.
Robbanásszerűen terjed Magyarországon az aranyszínű sárgaság, és a borászatok ma talán nagyobb veszéllyel néznek szembe, mint az elmúlt évtizedben bármikor.
Bár az idei év nem kedvezett a magyar mezőgazdaság szereplőinek, a jövőt illetően van ok a bizakodásra - véli Papp Zsolt.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.
A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban.Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.
A napraforgó kifejezetten az az olajipari növényünk, ahol határozottan elválik egymástól a vegetatív és generatív szakasz.
Mindig öröm számunkra, ha egy újonnan bevezetett hibridünkkel sikert és kiváló termést érnek el termelőink. Külön jutalom, ha ezt a független kísérleti eredmények is alátámasztják.
A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.