2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Élelmiszer

Bajban a borászok - Csúszhatnak az idei borversenyek

Több helyen későbbre halaszthatják a tavaszra tervezett borversenyeket, mert a tavalyi kedvezőtlen időjárás nyomán a borok most lassabban erjednek.
 
 

Későbbre halaszthatják több helyen is a borászok a tavaszi borversenyeket a tavalyi kedvezőtlen időjárás következtében  - hangzott el a Kelet-Balatoni Borrend kistermelőinek szervezett közelmúltbeli szőlészeti-borászati konferencián.  Az elmúlt év korántsem volt kiemelkedő évjárat, így a borászok szerint a borok most lassabban erjednek, és sok helyen nem is tisztultak le teljesen, ezért a tavaszra tervezett borversenyek időpontját érdemes lenne későbbre tolni - írja a veol.hu.

Tavaly sokszor idő sem volt arra, hogy a nedvesség felszáradjon, ennek következtében a szőlőlevelek a vegetáció ideje alatt ”dunsztban” voltak - emelte ki Horváth Csaba hegybíró. Sok ültetvényben komoly károkat okozott a rothadás, ami a szüret környékére koncentrálódott esőzésekkel együtt, ez pedig sok esetben túl korai, más helyeken pedig túl kései szüretet eredményezett.

Borász vélemények szerint nem csak a Balaton térségében, hanem más borvidékeken is felmerülhet a borversenyek későbbre halasztása.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu