2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Élelmiszer

Brutális bűnözés: hiába emelnek erődítményeket, rettegnek a farmokon

Soha nem látott méreteket öltött a vidéki bűnözés az Egyesült Királyságban. A statisztikákban a jármű-, a szerszám- és a készpénzlopások vezetnek, de beszámoltak olyan esetről is, ahol machetével terrorizáltak mezőgazdaságban dolgozó családokat. A probléma olyan méretűre nőtte ki magát, hogy az Egyesült Királyságban a Brexit hatásaival azonos szinten kezelik.
 
 

Egyre nagyobb problémát okoz az Egyesült Királyságban a vidéki bűnözés és egyre komolyabb hatással van a gazdaságokra. A városokban elkövetett bűncselekmények ugyanis jelen vannak a vidéki területeken is, annyi különbséggel, hogy vidéken sokkal lassabb a rendőri fellépés.

Az egyre súlyosbodó helyzet miatt ugyanolyan prioritásként kívánják kezelni a vidéki bűnözés csökkentését, mint a Brexit miatt problémák megoldását. Ahogy az agrárszektor.hu is beszámolt róla, 2016-ban már úgy tűnt, hogy a bűnözés visszaszorult, mivel a farmok jelentősen megerősítették területeiket, és sok helyen szinte erődöket emeltek egy-egy gazdaság köré. Biztosítói adatok szerint viszont a vidéki lopások 2017-ben mégis 44,5 millió fontot tettek ki, ami az utóbbi öt év legmagasabb összegének számít.

Forrás: www.fwi.co.uk

A legjellemzőbb vidéki bűncselekményeknek az egyszerű lopások, illetve a jármű eltulajdonítások számítanak, de idetartozik az erőszak, a gyújtogatás és a betörés is. A gazdálkodóknak azonban nem csak ezek okoznak komoly fejtörést, mivel egyre több az olyan egyedi eset is, mint az orvvadászat, az illegális hulladéklerakás és az állatlopás.

A szervezett bűnözői csoportok úgynevezett "megfigyelőket" is használnak a farmok megtámadása előtt. Legjellemzőbb a szántóföldi eszközök, a quadok, a traktorok, a készpénz, a szerszámok, a puskák és az ékszerek lopása. Médiabeszámolók szerint előfordult olyan eset is, amikor egy mezőgazdasággal foglalkozó családot machetével felfegyverzett terrorizáltak gengszterek, akik ellopták a termelők készpénzét, ékszerei és Range Roverét is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu