Szezonvég: már csak az év végéig elérhető az egykor népszerű farmszimulátor

Szezonvég: már csak az év végéig elérhető az egykor népszerű farmszimulátor

agrarszektor.hu
Eljárt az idő az egykor milliók által játszott Farmville farmszimulátor felett, ami egyértelműen vádolható azzal, hogy rengeteg embert csalogatott és szögezett a Facebook elé. A programnak 2010-ben havi több mint 83 millió aktív játékosa volt, és a közösségi oldal magyarországi berobbanásakor szinte mindenki a virtuális padlizsánjaiért aggódott. A fejlesztő Zynga blogposztban közölte, hogy december 31-én végleg beszántja a böngészős játékot, ezzel lezárva egy korszakot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2020. december 31-én véget ér egy korszak, ugyanis a Zynga fejlesztőcég lekapcsolja a Farmville nevű böngészős játékát, írta meg a 24.hu. Aki a 2000-es évek elején regisztrált a Facebook-ra, az aligha tudta elkerülni a Farmville-t, mert vagy ő töltött vele rengeteg időt, vagy valamelyik barátja. Ebben a játékban ugyanis egy kicsiny, nagyfejű farmerként kellett egy virtuális, kényelmesen négyszögletes gazdaságot irányítani, szántani és vetni, valamint a vetés után néhány órával (vagy nappal) betakarítani. Az ember szerezhetett magának virtuális szomszédokat, átmehetett hozzájuk segíteni, de lehetett szerezni maguktól termő gyümölcsfákat is, dísznövényeket, állatokat és nagyjából bármit, aminek egy normális gazdaságban lehet létjogosultsága. És jó pár olyan tárgyat is, aminek nem. A játék alapvetően ingyenes volt, de bizonyos prémium elemeket igazi pénzért is lehetett venni benne.

A megszűnés oka, hogy a 2000-es évek sok böngészőalapú játékához hasonlóan a Farmville is az Adobe Flash technológiára épült, ami viszont azóta elavult, és hamarosan teljesen kivezetik. Az Adobe év végétől nem támogatja a Flash-t, ahogyan a Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox és Apple Safari böngészők sem, így a Flashben írt programok játszhatatlanná válnak.

A játékon belül november 17-től már nem lehet pénzt költeni, de év végéig még játszható marad. A Zynga tervei közt szerepel, hogy a jövőben jelentkezik a játék egy új verziójával, a Farmville 3-mal, amit mobilplatformokra szánnak. A FarmVille 2 már létezik, szintén mobilokra adták ki, de népszerűsége meg sem közelíti az elődét.

(Címlapkép forrása: Zynga és IGDB.com)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02