2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Élelmiszer

Brutális méretű raktárat épített a Hell Borsodban: az üzem teljesen automatizált

Lezárult a Hell Energy Magyarország Kft. harmincegyezer raklap befogadására alkalmas, teljesen automatizált magas raktárának hároméves beruházási programja. A harmincmilliárd forintos beruházást a kormány hétmilliárd forinttal támogatta.
 
 

A magyar tulajdonú Hell Energy Magyarország Kft. csaknem 30 milliárd forintot költött fejlesztésekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó településen három év alatt, az elmúlt nyolc évben pedig összességében mintegy 220 millió euró értékben fektetett be a térségben. A hároméves beruházást a kormány hétmilliárd forinttal támogatta.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A 2016-ban indult és most lezárult hároméves beruházási program részeként 2017 nyarára megépült Magyarország első alumínium italdobozgyára. Tavaly adták át a cégcsoport harmadik fémdobozos töltősorát, amellyel megduplázták gyártókapacitásukat, így már napi 4,5 millió darab energia- és üdítőitalt állítanak elő a szikszói üzemben. A fejlesztések részeként a megnövekedett gyártókapacitás megkövetelte, hogy a cég a logisztikai központját is folyamatosan bővítse. Így tavaly év végére felépült a 30 méter magas, 31 ezer darab raklapos készáru tárolására alkalmas, teljesen automatizált magasraktár, a töltőüzemet az alumínium italdobozgyárral összekötő szállítópálya-rendszer és befejeződött a raktár állványrendszerének összeszerelése. 

MTI Fotó: Vajda János

A vállalat 2011-ben saját töltőüzemet épített, ahová először alumínium italdobozok töltésére alkalmas gyártósort telepítettek, majd később egy pet palack töltősorral bővítették. A nyilvános cégadatok szerint a Hell-csoport nettó árbevétele 2017-ben 33,77 milliárd forint, adózott eredménye 2,33 milliárd forint volt, míg az előző évet 27,94 milliárd forintos árbevétellel és 1,27 milliárd forint nyereséggel zárta.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben