Brutális méretű raktárat épített a Hell Borsodban: az üzem teljesen automatizált

MTI
Lezárult a Hell Energy Magyarország Kft. harmincegyezer raklap befogadására alkalmas, teljesen automatizált magas raktárának hároméves beruházási programja. A harmincmilliárd forintos beruházást a kormány hétmilliárd forinttal támogatta.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A magyar tulajdonú Hell Energy Magyarország Kft. csaknem 30 milliárd forintot költött fejlesztésekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó településen három év alatt, az elmúlt nyolc évben pedig összességében mintegy 220 millió euró értékben fektetett be a térségben. A hároméves beruházást a kormány hétmilliárd forinttal támogatta.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A 2016-ban indult és most lezárult hároméves beruházási program részeként 2017 nyarára megépült Magyarország első alumínium italdobozgyára. Tavaly adták át a cégcsoport harmadik fémdobozos töltősorát, amellyel megduplázták gyártókapacitásukat, így már napi 4,5 millió darab energia- és üdítőitalt állítanak elő a szikszói üzemben. A fejlesztések részeként a megnövekedett gyártókapacitás megkövetelte, hogy a cég a logisztikai központját is folyamatosan bővítse. Így tavaly év végére felépült a 30 méter magas, 31 ezer darab raklapos készáru tárolására alkalmas, teljesen automatizált magasraktár, a töltőüzemet az alumínium italdobozgyárral összekötő szállítópálya-rendszer és befejeződött a raktár állványrendszerének összeszerelése. 

MTI Fotó: Vajda János

A vállalat 2011-ben saját töltőüzemet épített, ahová először alumínium italdobozok töltésére alkalmas gyártósort telepítettek, majd később egy pet palack töltősorral bővítették. A nyilvános cégadatok szerint a Hell-csoport nettó árbevétele 2017-ben 33,77 milliárd forint, adózott eredménye 2,33 milliárd forint volt, míg az előző évet 27,94 milliárd forintos árbevétellel és 1,27 milliárd forint nyereséggel zárta.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?