2019. november 13. szerda Szilvia

Hírek - Élelmiszer

Dinnyebotrány: felmentették a súlyos vádak alól a Tescót

Nem állapított meg jogsértést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) abban a hatósági eljárásban, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezett a Tescóval szemben. Július elején robbant a botrány, amikor a Tesco az éppen akkor piacra kerülő magyar dinnye kilónkénti árát néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentette.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Befejeződött az a hatósági eljárás, amelyet nemrég a NAK kezdeményezett a Tesco ellen a július eleji dinnyebotrány kapcsán. A köztestület beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartás, diszkriminatív árképzés és erőfölényével való visszaélés gyanúja miatt tett bejelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál.

A Nébih a görögdinnye forgalmazását a beszerzési ár alatti értékesítés, illetve a diszkriminatív árképzés vélelmezett megsértése miatt vizsgálta a Tesco esetében - erősítette meg az agrárszektor.hu-nak a hivatal. A hatósági vizsgálat azonban jogsértést nem állapított meg - tették hozzá.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!


A vitát az váltotta ki, hogy a Tesco a piacra kerülés után néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentette az idei görögdinnye kilónkénti árát. A NAK indokolatlannak tartotta az áruházlánc jelentős árcsökkentését, ezért kezdeményezett elején hatósági vizsgálatot, illetve felszólította a Tescót, hogy azonnal vonja vissza akcióját.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu