2020. június 7. vasárnap Róbert

Hírek - Élelmiszer

E-mentes párizsira vágysz? - Van már megoldás

Fullasztóan sok az adalékanyag a felvágottakban, de lehet nélkülük is boldogulni.
 
 

Tovább növelte piaci részesedését a baromfiipari feldolgozók piacán 2013-ban a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó, a társaság exportértékesítése jelentősen nőtt, a cég árbevétele tavaly 32,1 milliárd forint volt, hasonlóan a megelőző évihez - közölte a cég.

A vállalat 21,7 ezer tonnáról 24 ezer tonnára növelte a pulykahús értékesítését. Bővült az export, a külpiaci értékesítés nettó árbevétele egy év alatt 22 százalékkal emelkedett, 11,5 milliárd forintra. Az exporttermékeket döntően Ausztriába, Angliába és Romániába szállítják. Kiemelt célország Horvátország, ahová tavaly a cég 12 ezer tonna pulykahúst exportált, az előző évi mennyiségnek a 115,6 százalékát.

A tavalyi, 29,5 ezer tonnás hústermelési volumen nem változott számottevően az előző évhez képest, ugyanakkor a pulykahús értékesítésben 44,5 százalékra nőtt a cég piaci részesedése. A vállalat tavaly 378 millió forintot fordított beruházásokra és fejlesztésekre, 2014-ben az üzleti tervben több mint 800 millió forint szerepel. Az idei évben kiemelt cél a termék-innováció.

Erdélyi István, a társaság elnök-vezérigazgatója a közleményben kifejtette: "több fontos területen, az élelmiszerbiztonságban, a termelésben, a takarmányozásban és a környezetvédelemben a Gallicoop elérte azt a minőséget és színvonalat, amely hosszú távon és hangsúlyosan megkülönbözteti a versenytársaktól és egyfajta fenntartható versenyelőnyt biztosít, ami a fogyasztók számára is fontos szempont". Hozzátette, hogy folyamatosan igazodnak a fogyasztói igényekhez, az idén például elsőként jelennek meg adalékanyag-mentes (E-mentes) párizsival a magyar piacon.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu