2021. december 5. vasárnap Vilma

Hírek - Élelmiszer

Emelkedik a pancsolt italok adója

Szignifikáns mértékben emelni fogják a pancsolt italok, pálinkautánzatok jövedéki adóját - mondta Fazekas Sándor.
 
 

A vidékfejlesztési miniszter szerint a piacot is megtisztíthatná, ha a hamisítványok, pálinkautánzatok, pancsok adóját megemelnék, a minőségi italok közterhén viszont nem változtatnának. Úgy véli, a jövedéki adónál a szeszes italok adója szorul emelésre, különösen az aromázott, mesterséges anyagokkal színezett pálinkautánzatoké.

„Ha rajtam múlna, úgy megemelném ezen hamisítványok adóját, hogy el is tűnjenek a piacról” – tette hozzá. A valódi szeszes italok adója jelenleg is elég magas, amiben a sok munka is tükröződik.

Ezek között van olyan, amelyik adóját csökkentettük, illetve megszüntettük az elmúlt évben azért, hogy a pálinka kapja vissza a régi szabadságát, „a pálinkafőzésen keresztül pedig megbecsüljük azt a munkát, ami a gyümölcstermesztők részéről testet ölt egy-egy üveg italban” – jelentette ki Fazekas Sándor - írja az Agromonitor.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó