Mi történik itt? Jön a nulla százalékos zöldség-gyümölcs áfa a hollandoknál?

Mi történik itt? Jön a nulla százalékos zöldség-gyümölcs áfa a hollandoknál?

agrarszektor.hu
Szeptember 19-én fog dönteni a holland kormány arról, hogy mentesítsék-e a zöldségeket és gyümölcsöket a forgalmi adó alól. Előfordulhat azonban az is, hogy a döntéshozók más, alternatív intézkedéseket hoznak majd a fogyasztás növelése érdekében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Marnix van Rij holland pénzügyminiszter a parlament költségvetési bizottságának előkészítő plenáris ülését követően közölte, hogy a kormány többi tagjával egyeztetve szeptember 19-én döntenek arról, 2024-től bevezetik-e a zöldségek és gyümölcsök általános 0%-os ÁFA-kulcsát, vagy alternatív intézkedéseket hoznak a fogyasztás élénkítése érdekében - írta meg a FruitVeB. A GroentenFruit Huis információi szerint a mostani ülésen a kabinet világossá tette, hogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelése és a termékek elérhetőbbé tétele érdekében az ÁFA csökkentése egy általános eszköz, amelyet több speciális intézkedés is megtámogathat.

Ilyen intézkedés lehet például az iskolai étkeztetés egészségesebbé tételére vagy az egészséges munkakörnyezet kialakítására vonatkozó rendelet bizonyos passzusai is segíthetnek a cél elérésében. Jelenleg a javaslatok kidolgozása, például a konkrét termékkör meghatározására vonatkozó elképzelése tisztázása zajlik, a végső verdiktet a szeptemberi költségvetési vita során mondja majd ki a kormány.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?