Mi történik itt? Jön a nulla százalékos zöldség-gyümölcs áfa a hollandoknál?

Mi történik itt? Jön a nulla százalékos zöldség-gyümölcs áfa a hollandoknál?

agrarszektor.hu
Szeptember 19-én fog dönteni a holland kormány arról, hogy mentesítsék-e a zöldségeket és gyümölcsöket a forgalmi adó alól. Előfordulhat azonban az is, hogy a döntéshozók más, alternatív intézkedéseket hoznak majd a fogyasztás növelése érdekében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Marnix van Rij holland pénzügyminiszter a parlament költségvetési bizottságának előkészítő plenáris ülését követően közölte, hogy a kormány többi tagjával egyeztetve szeptember 19-én döntenek arról, 2024-től bevezetik-e a zöldségek és gyümölcsök általános 0%-os ÁFA-kulcsát, vagy alternatív intézkedéseket hoznak a fogyasztás élénkítése érdekében - írta meg a FruitVeB. A GroentenFruit Huis információi szerint a mostani ülésen a kabinet világossá tette, hogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelése és a termékek elérhetőbbé tétele érdekében az ÁFA csökkentése egy általános eszköz, amelyet több speciális intézkedés is megtámogathat.

Ilyen intézkedés lehet például az iskolai étkeztetés egészségesebbé tételére vagy az egészséges munkakörnyezet kialakítására vonatkozó rendelet bizonyos passzusai is segíthetnek a cél elérésében. Jelenleg a javaslatok kidolgozása, például a konkrét termékkör meghatározására vonatkozó elképzelése tisztázása zajlik, a végső verdiktet a szeptemberi költségvetési vita során mondja majd ki a kormány.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?