Beindultak a németek: rengetegen veszik most ezeket az élelmiszereket

Beindultak a németek: rengetegen veszik most ezeket az élelmiszereket

agrarszektor.hu
A GfK fogyasztói indexek legfrissebb, 2023 szeptemberére vonatkozó adatai szerint a zöldség-gyümölcs kategóriában értékesített termékek értéke 12%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami már nem magyarázható az élelmiszerárak általános növekedésével. A friss gyümölcs kategória értéknövekménye 13% volt, ami valamivel jelentősebb, mint a zöldségeké (10%).

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Mindkét kategória értékbeli növekedését már sokkal kevésbé az árak emelkedése, mint inkább az erős, zöldségek és gyümölcsök esetében egyaránt 9% körüli forgalomnövekedés hajtja. A 2023. januárjától szeptemberéig tartó kumulált időszak stagnálást mutató volumenadataihoz képest (gyümölcs +1 %, zöldség +2 %) a szeptemberi volumennövekedés igen jelentősnek számít. A Nürnberg székhelyű piackutató intézet szerint más kategóriákhoz hasonlóan az árak alakulásának ellaposodása figyelhető meg: a zöldségfélék átlagára stagnál, míg a gyümölcsöké kis mértékben, mintegy 4%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?