Beindultak a németek: rengetegen veszik most ezeket az élelmiszereket

Beindultak a németek: rengetegen veszik most ezeket az élelmiszereket

agrarszektor.hu
A GfK fogyasztói indexek legfrissebb, 2023 szeptemberére vonatkozó adatai szerint a zöldség-gyümölcs kategóriában értékesített termékek értéke 12%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami már nem magyarázható az élelmiszerárak általános növekedésével. A friss gyümölcs kategória értéknövekménye 13% volt, ami valamivel jelentősebb, mint a zöldségeké (10%).

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mindkét kategória értékbeli növekedését már sokkal kevésbé az árak emelkedése, mint inkább az erős, zöldségek és gyümölcsök esetében egyaránt 9% körüli forgalomnövekedés hajtja. A 2023. januárjától szeptemberéig tartó kumulált időszak stagnálást mutató volumenadataihoz képest (gyümölcs +1 %, zöldség +2 %) a szeptemberi volumennövekedés igen jelentősnek számít. A Nürnberg székhelyű piackutató intézet szerint más kategóriákhoz hasonlóan az árak alakulásának ellaposodása figyelhető meg: a zöldségfélék átlagára stagnál, míg a gyümölcsöké kis mértékben, mintegy 4%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 28. 16:01