Ez aggasztó: szalmonellával fertőzött tojások kerültek a boltok polcaira

Ez aggasztó: szalmonellával fertőzött tojások kerültek a boltok polcaira

MTI
Szalmonella kórokozó jelenléte miatt visszahívja az Aranykorona Zrt. a tojótyúk-tartó telepéről június 26. és július 24. között kikerült, 28 napos szavatossági időn belüli tojásokat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tájékoztatásuk szerint a visszahívás kizárólag a 3HU0607T04/4 jelöléssel ellátott, június 26. és július 24. között előállított tojásokat érinti. A vállalkozó valamennyi érintett partnerét értesítette.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A Lidl honlapján közzétett tájékoztatás szerint a fogyasztók egészségének védelme érdekében az Aranykorona Zrt. visszahívja azon 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékét, amelyen a megadott csomagolóüzem azonosító a HU-06-TCS-001, illetve minőségmegőrzési időként a július 27., az augusztus 1., 7., valamint 14. szerepel.

A terméket regionálisan értékesítették, az érintett üzletek listája ezen a linken érhető el. A Lidl kéri a vásárlókat, amennyiben vásároltak a termékből, azt ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe. A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani, tette hozzá a Lidl.

Az Auchan pedig azt közölte, hogy az általa 10, illetve 30 napos kiszerelésben forgalmazott Auchan Nívó tojás minősége nem megfelelő, ezért a honlapján megadott minőségmegőrzési idővel ellátott tojásokat biztonsági okokból visszahívja.

Felhívja a lakosság figyelmét arra is, hogy amennyiben ilyen terméket vásároltak, ne fogyasszák el, vigyék vissza áruházaikba, ahol a termék teljes vételárát megtérítik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03