2020. február 26. szerda Edina

Hírek - Élelmiszer

Ezek a jövő kocsmái? - Párával szívhatjuk magunkba a szeszt

Gőzként fogyasztható az alkohol abban a kocsmában, amely a közelmúltban nyílt meg Ausztráliában. A ”párakocsmának” nevezett vendéglátóegységben a szemgolyókon, a tüdőn és a nyálkahártyán át pára formájában szívhatják magukba az alkoholt a vendégek. A bár tulajdonosai szerint ezzel a módszerrel nagyjából két pohár normál italnak megfelelő alkoholmennyiséget szívhat magába, aki negyven percet marad a kocsmában.
 
 

A szemgolyókon, a tüdőn és a nyálkahártyán keresztül is elfogyaszthatják az alkoholt egy ausztrál kocsma vendégei – írja a dailymail.co.uk. A felhőbárnak is nevezett szórakozóhely a közelmúltban nyílt meg Brisbane-ben, és a betérők pára formájában kérhetik ki kedvenc italaikat. A vendégek vízálló köpenyt vesznek fel a levegő magas nedvességtartalma miatt, de az arcukat szabadon hagyják, hogy ”fogyaszthassanak”. A tulajdonosok szerint a módszerrel negyven perc alatt két, normál italnak megfelelő alkoholmennyiséget is elfogyaszthatnak a vendégek.


Fotó: dailymail.co.uk

Nincsenek pontos információk arról, hogyan permetezik be a bár légterébe az alkoholgőzt, de az ötletgazdák szerint az új megoldással a másnaposság kellemetlen tünetei elmaradhatnak és a fogyasztók akár 40 százalékkal kevesebb kalóriát vihetnek be a szervezetükbe. Ráadásul a tulajdonosok úgy vélik, a módszer májkímélő is.

Londonban is "isszák" az alkoholgőzt
Nem Ausztrália volt az első ország, ahol alkoholgőz bárt nyitottak. A világ első párakocsmája július óta látogatható Londonban.

A párakocsma ötletét azonban egyes egészségügyi szakemberek ellenzik, mert egyelőre még nem ismert, hogy a belélegzéses alkoholfogyasztás hosszú távon milyen hatást gyakorol a szervezetre. A tulajdonosok viszont azzal védekeznek, hogy az alkoholgőzt biztonságosan lehet elfogyasztani a bárban, mivel a vegyészek és biotechnikusok évekig dolgoztak a módszeren.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu