AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
A világ népességének egy-két százaléka gluténérzékeny, ami valójában a gluténre adott immunreakciót jelenti. A búzaszemek glutént tartalmaznak, amely két fehérje, a glutenin és gliadin keveréke. A gluténérzékenyek számára az egyetlen orvosság a gluténmentes diéta, amely a búza, az árpa és a rozs teljes kiiktatását jelenti az étrendből. A búzát nagyon nehéz mellőzni, mivel számos feldolgozott élelmiszerhez hozzáadják, a gluténmentes termékek ugyanakkor nagyon sok adalékanyag hozzáadásával készülnek, amelyek sokszor kevésbé egészségesek mint a glutént tartalmazó társaik, és az esetek többségében drágábbak is.
Hollandiában olyan génszerkesztési technikával kísérleteznek a kutatók, amelyben az úgynevezett CRISPR / Cas-et - amely valójában egy immunrendszer - használnák fel a glutén gének eltávolítására, és így gluténmentes búzát hoznának létre. A technológia lényege, hogy a gliadin géneket módosítanák, vagy távolítanák el teljes egészében a búzából. Problémát okozhat azonban, hogy a génszerkesztés ugyanolyan megosztó témának számít Európában, mint a génmódosítás (GM), így az Európai Uniós szabályozások még akadályt jelenthetnek a búza előállításában.