2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Élelmiszer

Gőzerővel fejlesztene a nagy múltú húsüzem

Versenyképesen és stabilan működik a Gyulai Húskombinát, amely 2012-ben még felszámolási eljárás alatt volt. A gyulai önkormányzat azonban megvette a vállalatot a felszámolótól, így a nagy múltú vállalat száz százalékban a város tulajdonába került. A befektetés megtérült, mivel a cég az elmúlt években új termékekkel jelent meg a piacon és tavaly mintegy négymilliárd forintos árbevételt ért el.
 
 

A Gyulahús Kft. az utóbbi években stabilan és nyereségesen működik, pedig a több mint 140 éves múltra visszatekintő vállalat 2012-ben felszámolási eljárás alá került - jelentette ki Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az MTI-nek. Akkor a gyulai önkormányzat 860 millió forintért vette meg a gyárat, és megvásárolták a termékek gyártásához szükséges jogokat is, illetve a dolgozókat is átvették. Azóta a vállalat új termékekkel jelent meg a piacon, és közel háromszáz dolgozóval mintegy négymilliárd forintos árbevételt ért el. Ráadásul a vállalat gyulai kolbásza a közelmúltban megrendezett brüsszeli Superior Taste Awardon két aranycsillagos minősítést ért el.

Az önkormányzat közérdeknek tartotta a húsüzem megmentését 
A gyulai önkormányzat 2012 decemberében munkahelyteremtésre és munkahelyek megmentésére 1,8 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól. Ebből először megvásárolták a hüsüzemet, majd a fennmaradó egymilliárd forintot - jegyzett tőke formájában - az így létrejövő, száz százalékosan önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. rendelkezésére bocsátották.

A polgármester szerint európai uniós forrásokból szeretnék a gyártást modernizálni és energetikai korszerűsítéssel faragnák le az üzemi költségeket. Továbbá megszüntetnék a vállalat belvárosi telephelyét és az ott zajló szárazáru gyártás kiköltözne arra a telepre, ahol a vállalat húskészítményeit gyártják. Emellett létrehoznának egy nagy kapacitású vágóhidat is.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu