2020. szeptember 28. hétfő Vencel

Hírek - Élelmiszer

Imádják az emberek az új szuperzöldséget - Te kóstoltad már?

A mexikói uborka semleges íze miatt korábban nem tartozott a kedvelt zöldségek közé, az utóbbi időben azonban egyre több kiváló tulajdonságára derült fény. Ilyen akár az, hogy vitaminokban és rostokban gazdag, kalóriában szegény, és nagyon változatos módokon el lehet készíteni.
 
 

Az egymagvú tökkel és a trópusi tüskéstökkel rokon chayote, avagy mexikói uborka mostanában lett felkapott, és habár eddig nem tartozott a kedvenc zöldségek közé túl semleges íze miatt, az utóbbi időben egyre több pozitív tulajdonsága derült ki - írja a ragazze.hu. A nedvességben és vitaminokban gazdag termést változatos módokon lehet elkészíteni, tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, kalóriában viszont szegény, és a kutatások egy sor egészségre gyakorolt pozitív hatását is kimutatták. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A mexikóui uborka alacsonyan tartja a koleszterinszintet, magas B6 és folsav tartalma támogatja a magzatok egészséges fejlődését. Fogyasztása segít a vérszegénység leküzdésében (sok benne a vas és a B2), és tökéletes fogyókúrás kaja. Az egzotikus növénynek egyébként nem csak a termése fogyasztható, a levelei például segíthetnek a vesekövek és a magas vérnyomás kialakulásának meggátlásában.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu