Kampánnyal népszerűsítik a mangalicahúst

agrarszektor.hu
Idén először népszerűsíti önálló kampánnyal a mangalicahús fogyasztását az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete. Az "Egyél jót! - A mangalicahús különleges" szlogen alatt futó kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a védett őshonos magyar sertésfajta különleges ízvilágára, beltartalmi értékeire és az egészséges táplálkozásban betöltött szerepére.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Régen szinte minden falusi háznál tartottak mangalicát, ám az 1990-es évekre a göndör szőrű sertés egyedszáma drámaian lecsökkent, az állomány a kihalás szélére került - írja közleményében az AMC. Sikerült azonban a megmaradt létszámot összegyűjteni és újra tenyésztésbe vonni.

Az "Egyél jót! - A mangalicahús különleges" kampány során összesen 27 napon keresztül, 9 üzletben kóstoltatnak mangalica termékeket Budapesten, és hét vidéki városban - mondta Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese. Ezen kívül médiakampánnyal is felhívják a figyelmet a mangalicára, print és online felületeken, rádióreklámokkal, valamint egy vírusvideóval, amelyben egy 1698-ból származó receptet gondoltak újra és készítettek el modern köntösben - tette hozzá. 

Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke szerint a jelenlegi kampány nagyban segíti a belföldi mangalica piaci jelenlétet, és ezzel több évtizedes hiányt pótol. Emellett eléri, hogy a korábban csak export piacokon kapható mangalica húsfélék és prémium termékek a tudatos magyar fogyasztókhoz is egyre könnyebben jussanak el.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?