Kétmilliárdos beruházás a Coca-Colánál

MTI
Kétmilliárd forintos beruházással új raktár épít a Coca-Cola HBC Magyarország dunaharaszti központjában. A növekedéssel ez a bázis lesz a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Coca-Cola egy 12 méter magas, 6500 négyzetméteres raktárat épít a kétmilliárd forintos beruházással. Az új létesítményben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér majd el. Így a cég tájékoztatása szerint ez a bázis lesz a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon.

Az elmúlt évek kapacitásbővítéseivel a Coca-Cola magyar leányvállalata vált a cégcsoport legnagyobb exportőrévé. Ez a növekvő kivitel szükségessé tette a tárolókapacitások bővítését.

A vállalat termékei előállításához kétharmad részben magyar alapanyagokat használ fel, mint például a kupak, az alma és a GMO-mentes magyar kukoricából készülő cukor is. Csak az utóbbiból évente mintegy 4 milliárd forintért vásárol a cég.

A cég még 2012-ben stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal. Azóta a Coca-Cola HBC Magyarország árbevétele 87,5 milliárdról 100 milliárd forintra, az általa befizetett adó pedig 17,7 milliárdról 24,5 milliárdra nőtt. Az elmúlt 5 évben 15 milliárd forintot fektetett be a cég Magyarországon, 2017-ben pedig további 5 milliárd forintnyi beruházást valósít meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?