2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Élelmiszer

Kétmilliárdos beruházás a Coca-Colánál

Kétmilliárd forintos beruházással új raktár épít a Coca-Cola HBC Magyarország dunaharaszti központjában. A növekedéssel ez a bázis lesz a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon.
 
 

A Coca-Cola egy 12 méter magas, 6500 négyzetméteres raktárat épít a kétmilliárd forintos beruházással. Az új létesítményben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér majd el. Így a cég tájékoztatása szerint ez a bázis lesz a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon.

Az elmúlt évek kapacitásbővítéseivel a Coca-Cola magyar leányvállalata vált a cégcsoport legnagyobb exportőrévé. Ez a növekvő kivitel szükségessé tette a tárolókapacitások bővítését.

A vállalat termékei előállításához kétharmad részben magyar alapanyagokat használ fel, mint például a kupak, az alma és a GMO-mentes magyar kukoricából készülő cukor is. Csak az utóbbiból évente mintegy 4 milliárd forintért vásárol a cég.

A cég még 2012-ben stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal. Azóta a Coca-Cola HBC Magyarország árbevétele 87,5 milliárdról 100 milliárd forintra, az általa befizetett adó pedig 17,7 milliárdról 24,5 milliárdra nőtt. Az elmúlt 5 évben 15 milliárd forintot fektetett be a cég Magyarországon, 2017-ben pedig további 5 milliárd forintnyi beruházást valósít meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu