2020. november 24. kedd Emma

Hírek - Élelmiszer

Majdnem 160 cég használ termékvédjegyeket

Folytatódik a védjegyes együttműködés a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Magyar Termék Nonprofit Kft. között. A védjegyeket csaknem 160 cég használja.
 
 

A Földművelésügyi Minisztérium partnere a tizenkét éve alapított Magyar Termék Nonprofit Kft.-nak, amely származást és eredetet tanúsító védjegyeivel a hazai áruk könnyű azonosíthatóságában működik közre. Az FM közleménye szerint a tárca és a táraság a jövőben is együttműködik egymással.

A védjegyek ma már 160 cég mintegy négyezer termékén láthatók. A „Magyar Termék” feliratot azokon a termékeken tüntetik fel, amelyekk száz százalékban magyar alapanyagból Magyarországon készültek. A “Hazai Termék” elnevezésnél az élelmiszernek hazai feldolgozásúnak és az összetevőket tekintve legalább felében magyar származásúnak kell lennie. A Magyarországon feldolgozott, de többségében import összetevőket tartalmazó élelmiszereket „Hazai Feldolgozású Termék” elnevezéssel jelölik. A Magyar Termék védjegyrendszerben független szakértői vizsgálat tanúsítja a termék eredetét és megbízhatóságát.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 50 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu