2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Hírek - Élelmiszer

Mostantól szigorúbban ellenőrzik az unióba érkező élelmiszereket és takarmányokat

Szigorúbb hatósági ellenőrzések várhatóak a jövőben a harmadik országokból származó egyes áruk unióba történő beléptetése során, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.
 
 

Kihirdették az Európai Bizottság 2020/625 végrehajtási rendeletét (2020. május 6.) az (EU) 2017/625 és a 178/2002/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtása céljából a bizonyos harmadik országokból származó egyes áruk Unióba történő beléptetése esetén alkalmazandó hatósági ellenőrzések és szükségintézkedések ideiglenes fokozásának előírásáról szóló (EU) 2019/1793 bizottsági végrehajtási rendelet módosításáról, valamint az (EU) 2015/943 bizottsági végrehajtási rendelet és a 2014/88/EU bizottsági végrehajtási határozat hatályon kívül helyezéséről. A hír a NAK oldalán jelent meg.

Mivel a határozatban felsorolt jogszabályok mind azon kiegészítő intézkedések bevezetésére vonatkoznak, amelyek a bizonyos harmadik országokból származó egyes élelmiszereknek és takarmányoknak az unióba való beléptetését szabályozzák egy azonosított kockázat miatt, és amelyek a kockázat súlyosságától függően alkalmazandók. Ezért a vonatkozó szabályok helyes és átfogó alkalmazását megkönnyítendő, egyetlen jogi aktusba foglalja az egyes nem állati eredetű élelmiszerek és takarmányok hatósági ellenőrzésének ideiglenes fokozását érintő rendelkezéseket és a vonatkozó szükségintézkedéseket.

Ez a rendelet az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését követő huszadik napon lép hatályba, és teljes egészében kötelező és közvetlenül alkalmazandó valamennyi tagállamban.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu