2021. május 12. szerda Pongrác

Hírek - Élelmiszer

Nem adja a Heineken a martfűi gyárat a Csíki Sörnek

Nem folytatott tárgyalásokat a Heineken martfűi gyárának eladásáról a csíkszentsimoni Lixid Projekt Kft.-vel. Bár a hollandcég megszünteti a gyártást Martfűn, a telephelyet a jövő évtől disztribúciós és logisztikai bázisként kívánja majd használni.
 
 

Nem adja el a Heineken a Lixid Projekt Kft.-nek a martfűi gyártóegységét. Az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Projekt korábban egy budapesti ügyvédi irodán keresztül hivatalos levélben tudatta a holland anyacéggel, hogy megvásárolná a Heineken bezáró martfűi gyártóegységét, erre reagált most a Heineken - írja az index.hu.

A martfűi gyárban a Heineken 2018 januárjáig megszünteti a gyártást, és a telephely logisztikai központként üzemelne tovább. A holland cég a Lixid Projekt csíkszeredai gyárával kapcsolatos igényére most nem reagált.

A két sörgyártó között egyébként nem felhőtlen a viszony, a nyáron ugyanis a Lixid Projekt azzal vádolta meg a Heinekent, hogy más nagy sörgyártókkal együtt árháborút indított a Csíki Sör ellen, amely abban nyilvánult meg, hogy a Heineken és például a Dreher fele annyiért árulta söreit a nagy áruházakban, mint amennyiért a székely sör kapható. A közelmúltban az a hír is elterjedt a sajtóban, hogy a Csíki Sör gyártója csődközelben van, ezt azonban Lénárd András, a vállalat tulajdonosa cáfolta.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu