Óriási sikert arattak a magyar borok Lengyelországban

Óriási sikert arattak a magyar borok Lengyelországban

MTI
Magyar borászati bemutatót tartottak csütörtökön Krakkóban. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a szervezet által a legutóbbi országos borversenyen díjazott 31 pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A HNT 2018 óta immár harmadik alkalommal rendezte meg lengyelországi szakbemutatóit, igaz, eddig csak a lengyel fővárosban, Varsóban tartottak ilyet. Az előző évek sikereire alapozva, idén már két lengyel rendezvényen fogják bemutatni az országos borverseny díjnyertes tételeit.

Kép forrása: Getty Images

A csütörtöki krakkói szakbemutatót követően Varsóban február 26-án fogják megrendezni azt az akciót, amelynek célja a magyar borok gazdag választékának és prémium minőségének népszerűsítése lesz, közölték a szervezők. A HNT tájékoztatása szerint a visegrádi együttműködés országai, különösen Lengyelország, tradicionális exportpiacot jelentenek a magyar borok számára. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2019 első tíz hónapjában több mint 2,3 millió liter magyar bort exportáltak Lengyelországba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?