2020. április 4. szombat Izidor

Hírek - Élelmiszer

Óriási sikert arattak a magyar borok Lengyelországban

Magyar borászati bemutatót tartottak csütörtökön Krakkóban. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a szervezet által a legutóbbi országos borversenyen díjazott 31 pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt.
 
 

A HNT 2018 óta immár harmadik alkalommal rendezte meg lengyelországi szakbemutatóit, igaz, eddig csak a lengyel fővárosban, Varsóban tartottak ilyet. Az előző évek sikereire alapozva, idén már két lengyel rendezvényen fogják bemutatni az országos borverseny díjnyertes tételeit.

Kép forrása: Getty Images

A csütörtöki krakkói szakbemutatót követően Varsóban február 26-án fogják megrendezni azt az akciót, amelynek célja a magyar borok gazdag választékának és prémium minőségének népszerűsítése lesz, közölték a szervezők. A HNT tájékoztatása szerint a visegrádi együttműködés országai, különösen Lengyelország, tradicionális exportpiacot jelentenek a magyar borok számára. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2019 első tíz hónapjában több mint 2,3 millió liter magyar bort exportáltak Lengyelországba.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu