Új sört dobott piacra a Soproni: a napokban kerül a boltokba

Új sört dobott piacra a Soproni: a napokban kerül a boltokba

agrarszektor.hu
Malátásan testes, európai és újvilági komlóktól gazdag ízvilágú, üde hoplager, Cserjés László sörfőző alkotása jelenik meg a napokban az üzletekben, mint a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek legújabb tagja, az immár második alkalommal rendezett amatőr sörfőzőverseny győztes söre. A Soproni a házi sörfőzés, a sörkülönlegességek és a sörkultúra népszerűsítése érdekében hirdette meg a megmérettetést, és ahogy korábban, a győztes recept alapján a Soproni Sörgyárban készült új sörkülönlegesség ismét dobozba került: a Soproni Óvatos Duhaj Hoplager február közepétől kapható a boltokban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Február közepétől vásárolható meg a hazai boltokban a II. Soproni Sörverseny győztesének, Cserjés Lászlónak a receptje alapján készült sör, a Soproni Óvatos Duhaj Hoplager - írja közleményében a Heineken Hungária. A házi sörfőzés és a sörkülönlegességek népszerűsítését célul kitűző sörverseny győztese számára rendkívüli élmény volt a Soproni Sörgyár profi sörfőzőivel közös munka, és nagyon büszke arra, hogy egy valódi termék lett a receptjéből, hiszen László számára ez már több mint hobbi: fő állása mellett sörfőző diplomát is szerzett.

Ezúttal 26 lelkes házi sörfőző remekei közül választotta ki a szakmai és fogyasztói zsűri a legjobb hoplagert: azt, amelyik a leginkább felelt meg a versenykiírás kívánalmainak, vagyis "ötvözi az ismert és szeretett láger ízt és az izgalmas komlójegyeket". A zsűriben a szakma képviselői - többek között, Wossala Rozina, műsorvezető és étteremtulajdonos, Bajkai Tibor az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Rebák Tibor sörfőző, a BPBW Budapest Beer Week főszervezője és a Dealbreaker alapítója, Lados Péter a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere - mellett, szép számmal foglaltak helyet maguk a fogyasztók is.

Forrás: Heineken Hungária

Cserjés László alkotása a legismertebb és legnemesebb virágos, citrusos és gyümölcsös ízű német komlófajtákat kombinálta újvilági fajtákkal. Az eredmény egy könnyen fogyasztható, 4,5 százalékos alkoholtartalmú, üde és gazdagon aromás láger lett. A Soproni Óvatos Duhaj Hoplager nagyüzemi receptjét a győztes a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterével közösen dolgozta ki.

Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legismertebb és legkedveltebb sörmárkájának újabb változata az én közreműködésemmel készült el. Különösen értékesnek látom azt a tapasztalatot, amit a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterével való közös munka során szereztem. A gyártási folyamat megtervezésének, a receptúra megalkotásának minden egyes fázisában részt vehettem, ami azon kívül, hogy nagyszerű szakmai kihívást jelentett, igen megtisztelő is volt számomra. Példaértékűnek tartom a kezdeményezést, amelyben egy profi sörgyár és egy otthoni sörfőző működhetett együtt

 - mondta el Cserjés László, a II. Soproni Sörverseny győztese.

Forrás: Heineken Hungária 
Örömmel tapasztaltuk, hogy tavaly is fokozott érdeklődés övezte a versenyünket az amatőr sörfőzők és a fogyasztók körében. Okkal feltételezhetjük, hogy a verseny valóban pozitív hatást fejtett ki a hazai sörkultúrára, és örömet, izgalmat tudott vinni a sok ember hétköznapjaiba. A versenynek köszönhetjük azt is, hogy mostantól a Soproni Óvatos Duhaj termékcsalád a lágerek kedvelőinek is kínál sörkülönlegességet

 - mondta Németh Blanka, a Soproni márkamenedzsere.

Habár a felsőerjesztésű sörök növekvő népszerűségnek örvendenek, mégis a legtöbb az alsóerjesztésű láger sörökből fogy Magyarországon: a hazai piac 90 százalékát ez a sörféleség adja. A hoplager azért különleges, mert főzése során - a modern IPA-k mintájára - a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak az italban, miközben a megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromák keletkeznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?