2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Európai Unió

Mi lesz a gazdák támogatásaival? - Egyelőre minden spekuláció

Minden információ egyelőre csak spekuláció az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjével kapcsolatban. Az Európai Bizottság várhatóan novemberben áll elő hivatalos javaslataival.
 
 

Magyarország abban érdekelt, hogy a KAP radikálisan ne alakuljon át – hangoztatta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK). A 2020 utáni KAP-ról ugyanakkor egyelőre semmilyen hivatalos javaslat nem jelent meg, így Czerván György szerint minden eddigi információ erről a témáról csak spekuláció és találgatás. Az Európai Bizottság a KAP jövőjéről várhatóan novemberben hozza nyilvánosságra elképzeléseit.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

Egyes aggodalmak szerint fennáll a veszélye annak, hogy a bizottság más célokra – például a migránsügy kezelésére – csoportosítana át egyes uniós agrárforrásokat, amelyek a Brexit miatt is csökkenhetnek. Emellett nem kizárt, hogy a támogatások elnyeréséhez még több feltételt kell majd teljesíteniük a magyar gazdáknak is. Mindez egyes vélemények szerint a támogatások csökkenéséhez, illetve nehezebb megszerzéséhez vezethet 2020 után.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu