2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Európai Unió

Orosz embargó: vészforgatókönyvet állított fel az EU

Az Oroszország által az EU-ból érkező mezőgazdasági termékek behozatalára kivetett korlátozások kapcsán a tagországok képviselőiből álló irányítóbizottság a múlt héten megbeszélést folytatott a piaci helyzetről. Ennek eredményeként az Európai Bizottság tovább lépett, és mától kezdve támogató intézkedéseket vezet be bizonyos romlandó zöldségekre és gyümölcsökre.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Dacian Cioloș, az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa a következőképpen ismertette a döntést: „Az uniós mezőgazdasági termékek Oroszországba történő bevitelét érintő korlátozásokat követő piaci helyzetet figyelembe véve a mai napi hatállyal olyan közös agrárpolitikai vészhelyzeti intézkedéseket léptetek életbe, amelyek számos zöldség- és gyümölcstermék kínálatát csökkenteni fogják az európai piacon, ha az elkövetkező hónapokban túlságosan megnövekszik az árszint okozta nyomás.

Az érintett termékek termelői – függetlenül attól, hogy tagjai-e valamely termelői szövetkezetnek – képesek lesznek kihasználni ezeket a piaci támogató intézkedéseket, ha kívánják. A korai cselekvés hatékonyan támogatja a belső piacon a termelőknek fizetett árat, segíti a piaci korrekciót, és költséghatékony.”


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu