2020. február 18. kedd Bernadett

Hírek - Európai Unió

Orosz embargó: vészforgatókönyvet állított fel az EU

Az Oroszország által az EU-ból érkező mezőgazdasági termékek behozatalára kivetett korlátozások kapcsán a tagországok képviselőiből álló irányítóbizottság a múlt héten megbeszélést folytatott a piaci helyzetről. Ennek eredményeként az Európai Bizottság tovább lépett, és mától kezdve támogató intézkedéseket vezet be bizonyos romlandó zöldségekre és gyümölcsökre.
 
 

Dacian Cioloș, az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa a következőképpen ismertette a döntést: „Az uniós mezőgazdasági termékek Oroszországba történő bevitelét érintő korlátozásokat követő piaci helyzetet figyelembe véve a mai napi hatállyal olyan közös agrárpolitikai vészhelyzeti intézkedéseket léptetek életbe, amelyek számos zöldség- és gyümölcstermék kínálatát csökkenteni fogják az európai piacon, ha az elkövetkező hónapokban túlságosan megnövekszik az árszint okozta nyomás.

Az érintett termékek termelői – függetlenül attól, hogy tagjai-e valamely termelői szövetkezetnek – képesek lesznek kihasználni ezeket a piaci támogató intézkedéseket, ha kívánják. A korai cselekvés hatékonyan támogatja a belső piacon a termelőknek fizetett árat, segíti a piaci korrekciót, és költséghatékony.”


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu