2021. október 20. szerda Vendel

Hírek - Európai Unió

Pofonegyszerű lesz pályázni a jövőben

A következő három évben, évente 300-300 milliárd forint, összesen 900 milliárd összegű Európai Uniós forrásra pályázhatnak a vállalkozások. Sikerre az a vállalkozás számíthat, amelyik adózó munkahelyet teremt, vagy tart meg – tájékoztat az MTI.
 
 

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön, a Világgazdaság napilap által szervezett budapesti konferencián elmondta, a kormány stabil, a következő négy évre szóló, változatlan feltételű pályázati rendszert kíván teremteni a hét kiemelt területet tartalmazó Új Széchenyi-terv keretében, amely olyan egyszerűvé válik, hogy "a pályázati iparág akár feleslegessé is válhat".

A jelenlegi 22 féle hitel- és garanciaterméket egyszerűsíteni kívánja a kormányzat a január 15-én induló pályázati rendszerben. Három pályázati modellt vázolt fel az államtitkár: a kis összegű technológia-fejlesztési pályázat 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 1-15 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz juthat, a komplex technológia fejlesztés 50 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-100 millió forinttal támogatható, míg az egészségipar, vagy a zöldipar projektjeinél 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-200 millió forintos támogatáshoz juthatnak a pályázók. Azoknál a mega projekteknél, ahol a pályázatokon 30 százalékos támogatás intenzitás a feltétel, ott egy milliárd forint támogatás nyerhető el.

Az államtitkár megemlítette a kistérségek, városi önkormányzatok által elnyerhető versenyképességi pályázatot, amely komplex gazdaságfejlesztési programok, például ipari parkok fejlesztését segítő pályázatokat kívánja segíteni. Hozzátette azt is, hogy ezek a pályázatok például a komplex értéklánc, beszállítói lánc kiépítését szolgálhatják, a cél minden esetben a munkahelyteremtés.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu