Orosz embargó: további támogatás a zöldségre és a gyümölcsre

agrarszektor.hu
Egy évvel meghosszabbította az Európai Bizottság az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciók miatt hátrányokat szenvedő európai zöldség- és gyümölcstermelőknek nyújtott rendkívüli támogatást. További 70 millió euróról is döntöttek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A támogatási keret 100 százalékos anyagi térítést biztosít azoknak a termelőknek, akik termékfeleslegüket a közétkeztetésbe adják vagy jótékonysági felajánlást tesznek, elkerülve ezzel az étkezésre alkalmas élelmiszer kidobását. Az állati takarmányozásra, komposztálásra vagy feldolgozásra szánt gyümölcsök leadása esetén a támogatás valamivel kevesebb. A rendkívüli támogatást igénybe vevő európai termesztők továbbra is részesülhetnek az Európai Unió közös agrárpolitikájának egyéb intézkedéseiből.

A tájékoztatás szerint az Európai Bizottság piacfelügyeleti értékelése azt mutatja, hogy az intézkedés jellemzően a zöldségek piaci helyzetét javította. Az orosz importtilalom által érintett termelés nagy részét sikerült átirányítani az alternatív piacokra, a piaci árak pedig stabilizálódtak.

Az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók miatt piacot vesztett, ezért nehéz helyzetbe került zöldség- és gyümölcstermelőket segítő intézkedést az Európai Bizottság 2014 augusztusában vezette be. A gazdasági szankciókat az Európai Unió az ukrajnai helyzetet destabilizáló orosz intézkedésekre válaszul vezette be azt követően, hogy 2014 júniusában - nyugati meggyőződés szerint - a Moszkva támogatásával tevékenykedő oroszbarát lázadók lelőtték a maláj légitársaság MH17-es járatszámú utasszállító repülőgépét Kelet-Ukrajnában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?