Növelni kell az energiafű termelést - holland kutatók javasolják

agrarszektor.hu
A holland Ecofys azt tanácsolja az EU-nak, hogy növelje a bioüzemanyagok előállítására használt növények termesztését, valamint a meglévő vetésterületek terméshozamát annak érdekében, hogy csökkentse a földművelés által okozott környezetterhelést.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A fenntartható energiára és az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekre specializálódott nemzetközi tanácsadó cég az Európai Bizottságnak fogalmazott meg ajánlásokat, miként tudná az energiafű termesztés által okozott közvetett környezeti károkat minimalizálni.

A tanulmány elkészítésében a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Conservation International nemzetközi természetvédelmi szervezet is részt vett, ami egyúttal utal a problémakör súlyosságára is.

A Bizottságnak év végéig el kell készítenie egy hatástanulmányt, melyben bemutatja az energiafű termesztés által okozott környezeti károk csökkentésére szóló garanciákat.

A bioüzemanyagok előállításához használt energiafüvek termesztésére történő áttérés során ugyanis csökken a biodiverzitás - állítják az Ecofys kutatói. Rövid távú megoldásként azt javasolják, hogy energiafüvek termesztéséhez gyengébb minőségű termőföldek kerüljenek művelés alá, továbbá növelni kell a terméshozamot.

Biomassza előállítására többek között cukornád, cirok, búza és olajpálma is alkalmas - olvasható a Bloomberg New Energy Finance oldalán.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?