Növelni kell az energiafű termelést - holland kutatók javasolják

agrarszektor.hu
A holland Ecofys azt tanácsolja az EU-nak, hogy növelje a bioüzemanyagok előállítására használt növények termesztését, valamint a meglévő vetésterületek terméshozamát annak érdekében, hogy csökkentse a földművelés által okozott környezetterhelést.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A fenntartható energiára és az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekre specializálódott nemzetközi tanácsadó cég az Európai Bizottságnak fogalmazott meg ajánlásokat, miként tudná az energiafű termesztés által okozott közvetett környezeti károkat minimalizálni.

A tanulmány elkészítésében a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Conservation International nemzetközi természetvédelmi szervezet is részt vett, ami egyúttal utal a problémakör súlyosságára is.

A Bizottságnak év végéig el kell készítenie egy hatástanulmányt, melyben bemutatja az energiafű termesztés által okozott környezeti károk csökkentésére szóló garanciákat.

A bioüzemanyagok előállításához használt energiafüvek termesztésére történő áttérés során ugyanis csökken a biodiverzitás - állítják az Ecofys kutatói. Rövid távú megoldásként azt javasolják, hogy energiafüvek termesztéséhez gyengébb minőségű termőföldek kerüljenek művelés alá, továbbá növelni kell a terméshozamot.

Biomassza előállítására többek között cukornád, cirok, búza és olajpálma is alkalmas - olvasható a Bloomberg New Energy Finance oldalán.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34