Ön tankolna bioetanollal? A németek nem!

agrarszektor.hu
A német fogyasztók nem hajlandóak bioetanollal kevert üzemanyagot tankolni autójukba, ezért a piacon nem várt keresletnövekedés jött létre a normál üzemanyagok iránt. A német kormány igyekszik úrrá lenni a zűrzavaron, rendkívüli tanácskozáson keresik a megoldást hamarosan.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Németországban a bioüzemanyagok forgalombahozatala nem kapott megfelelő előkészületeket, sokkot okozva ezzel a belföldi kőolajpiacon - idézi a Deutsche Welle német napilap írását az Energiainfo. A gazdasági minisztérium tanácskozó gyűlést sürget a helyzet megoldása érdekében.

A kőolajipar ideiglenesen késleltetni kényszerül az új, Super E10 nevű, 10 százalékos bioüzemanyag-keverék szállítását a kutakra, egyszerűen azért, mert a német vásárlók túlnyomó többsége nem szándékozik autójába tölteni. A német kőolajipari egyesület (MWV) egyik tanulmánya szerint az autótulajdonosok 70 százaléka soha nem tankolna bioetanollal kevert benzint vagy gázolajat autójába, mert attól tart, hogy az maradandó károsodást okozhat a motorban. Sőt, inkább tankolnák a két legdrágább benzint, a Super és a Super Plus nevűeket.

Ez a fogyasztói viselkedés jelentős emelkedést hozott e két üzemanyagtípus keresletében, az ország 15 ezer kútja közül sok jelentett hiányt vagy teljes kimerülést a Superből. Múlt szerdán az MWV kiadványt jelentetett meg az autósok részére, amiben arról biztosította őket, hogy a Super E10 a német utakon futó autók 93 százalékára egyáltalán nem veszélyes.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02