Riasztó kijelentés érkezett a Föld vízellátásáról: ennek nem lesz jó vége

agrarszektor.hu
A globális felmelegedés jelenti az egyik legsúlyosabb kihívást a világ biztonságára Frans Timmermans zöldmegállapodásért felelős uniós biztos szerint. Úgy véli, hogy az emberiség a jövőben az élelemért és a vízért vívhat háborúkat, ha a klímaváltozás ellen nem tesznek azonnali lépéseket.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Timmermans szerint ezért nem szabad hagyni, hogy a klímaváltozás hatásainak korlátozására irányuló erőfeszítéseket kisiklassák más geopolitikai válságok, például az ukrajnai háború. Mint mondta, a klíma maga a biztonság, a két dolog ugyanaz. A klímaválság nem fog szünetet tartani csak azért, mert van más prioritás is. Az EU zöldmegállapodásért felelős biztosa kifejtette, a társadalomban „kialakulóban” van a sürgősség érzése, amelyet az iparnak és a kormányoknak kell kihasználni a változás megvalósítása érdekében - írja a Világgazdaság a CNBC alapján.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ha ezt nem tesszük meg, akkor nincs kétségem afelől, hogy a gyermekeim és az unokáim háborúkat fognak vívni a vízért és az élelemért

- hívta fel a figyelmet.

Az éghajlatkutatók megkongatták a vészharangot, mivel szerintük fogy az idő, hogy a globális felmelegedést az iparosodás előtti szinthez képest 1,5 Celsius-fokra korlátozzuk, ahogyan ezt a 2015-ös, mérföldkőnek számító párizsi megállapodásban célul kitűzték. Ha mindez nem lenne elég, egyre valószínűbb, hogy elérjük a fordulópontot, mikor már a kisebb változások is drasztikus elmozdulásokat okozhatnak a Föld egész életfenntartó rendszerében

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?