Ez hihetetlen: nem is gondolnád, mire használja fel a kukoricát ez a magyar cég

agrarszektor.hu
Monostorapályiban a Civita Group Zrt. tulajdonában lévő Agri-Corn Kft. három beruházását adta át Varga Mihály pénzügyminiszter. A két új gluténmentestészta-gyártó, valamint az ehető pohár- és tányérgyártó gépsort magában foglaló üzem kialakítása hozzávetőleg 2,5 milliárd forintba került, amiből közel 1 milliárd forint volt az európai uniós támogatás. A most átadott beruházásokkal a Vaszkó-család tulajdonában álló vállalkozás - immár komplex termékszerkezettel - az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Sikeresen lezárult a Civita Group Zrt. tulajdonában levő Agri-Corn Kft. három beruházása, amelynek során egy új, gluténmentestészta-gyártó, valamint az ehető pohár- és tányérgyártó gépsorokat is magában foglaló üzemet avattak fel Monostorapályiban. Az átadáson Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta, hogy ezzel a robotizált üzemmel az Agri-Corn Kft. és a Civita márkanév újabb mérföldkövéhez érkezett, a beruházást pedig az állam jelentős összeggel támogatta. A pénzügyminiszter hozzátette, hogy a magyar gazdaság az ilyen cégeknek köszönhetően a pandémia és a szomszédban egy éve dúló háború idején is válságállónak bizonyult.

Vaszkó Gábor vezérigazgató arról beszélt, hogy a Civita Group Zrt. tevékenysége a kukorica-feldolgozásra épül: a piacvezető kukoricamalmot üzemeltető vállalkozást korszerű kukoricaolaj- és tésztaüzem teszi teljessé, de rengeteg további termékötletük van. A most átadott három beruházás gyakorlatilag a válság idején valósult meg. A társaság olyan réspiacra termel, ahol a lisztérzékeny embereknek akarnak teljes értékű életet kínálni, hogy ne járjon semmilyen lemondással az, ha olyan diétát kell tartani, amiben nem ehet búzalisztes termékeket. Vaszkó Gábor meggyőződéssel vallja, hogy válságálló üzleti modellt jelent a kukorica a Civita-csoport számára. Fontosnak tartják, hogy a tőkelekötési és beruházási programjuk minél előbb fusson le, hiszen akkor előbb is fog úgymond "termőre fordulni".

Az ehető tányér és pohár ötletének létjogosultságát az adja, hogy csak Európában évente mintegy 60 milliárd műanyag poharat használnak és dobnak ki az emberek. A most üzembe állított, egyedi fejlesztésű robottechnikai célgép a lebomló evőeszközök ipari volumenben történő sorozatgyártására alkalmas, évi 15 millió darabos kapacitásával 500 tonna műanyag kiváltását teszi lehetővé évente. Ráadásul a közel egy éves tervezési, fejlesztési időszak olyan gépsort eredményezett, ami az eredeti tervekhez képest már nem csak egy, hanem kétféle termék adott időben történő előállítására képes. A vállalkozás termékportfóliója így a bébiételtől már az ehető tányérig terjed. A Civita-csoport az eseményen a megfelelő és folyamatos szakember-utánpótlás érdekében szakképzési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrummal.

Címlapkép forrása: Civita Group Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?