Lesújtó hírek jöttek a Balatonról: ennek nem sok magyar fog örülni

Lesújtó hírek jöttek a Balatonról: ennek nem sok magyar fog örülni

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, hogy a Balaton vízszintje szezonkezdésre elérheti a 120 centimétert, ami a szabályozási maximum. Ugyanakkor aggasztóan festhet, hogy rengeteg az építkezés zajlik még mindig a magyar tenger körül, az épülő lakótelepek kommunális igényeit pedig senki sem vizsgálta, és vannak olyan települések, ahol vízkorlátozást kellett már bevezetni. Arról nem beszélve, hogy az útinfrastruktúrával is bőven vannak problémák. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A nádas irtása nem marad el, ha olyan idő volt, hogy rá lehetett menni a Balatonra - vagyis megfelelő volt a jég - akkor engedélyt kaptak a nád lekaszálására, de mivel az elmúlt időszakban szinte fürdeni lehetett a tóban karácsonykor, ez most másképp alakul - írja az atv.hu. Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere aggódik a rengeteg építkezés miatt, mert az épülő lakótelepek kommunális igényeit senki nem vizsgálta, vannak olyan települések, ahol vízkorlátozást kellett bevezetni, ráadásul az útinfrastruktúrával is gondok vannak. Mint fogalmazott, nagyon rossz üzenet az, hogy a Balaton utolsó négyzetméterét is beépítjük.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szakember egyetértett azzal, hogy idén magas árakra lehet készülni a Balatonnál, hiszen minden drágult. Egyúttal kiemelte, hogy a Balatonnál nyaralók egy vegyes társaság, a többség szerényebb lehetőségekkel bír, és rájuk is kellene gondolni - utalva ezzel arra, hogy egy lángos ára akár a 2 ezer forintot is elérheti. A tó vízminőségével kapcsolatban elmondta, hogy a vízgyűjtő területről sok víz érkezett, ennek előnye és hátránya is van, tartanak attól, hogy az algavirágzást ez előidézheti.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02