Ez mindent megváltoztat: elfogadta az EP a vitatott jogszabályt

Ez mindent megváltoztat: elfogadta az EP a vitatott jogszabályt

agrarszektor.hu
Szűk többséggel, némileg meglepetésre elfogadta az Európai Parlament a természet helyreállításáról szóló jogszabályt szerdán, amelyet a környezetvédelmi szakbizottság korábban elutasításra javasolt. A jogszabály célja, hogy 2030-ig Európa leromlott ökoszisztémáinak legalább 20 százalékát helyreállítsák, ez pedig jelentősen kihat a mezőgazdasági termelésre is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A jogszabály teljes elutasítására irányuló szakbizottsági indítvány, amely jelentős presztízsveszteséget jelentett volna a Green Dealre nézve, korábban nem kapott elegendő támogatást a szavazáshoz.

Nem egyeztek a vélemények

Ez a törvény még azoknak is jó, akik ellene szavaztak

– mondta a szavazást követő sajtótájékoztatón César Luena, szocialista képviselő, aki a téma jelentéstevője volt. Kijelentette: „ez nagy győzelem a tudománynak, a fiataloknak, az embereknek, a mezőgazdaságnak, vagyis mindannyiunknak.”

A tervezet ugyanakkor az elmúlt hónapokban heves kritikákat váltott ki, különösen az Európai Néppárt részéről. A frakció a vita során többször hangoztatta, hogy a törvény jelenlegi formájában veszélyeztetné az európai gazdák és halászok megélhetését, nehezítené a régóta működő ellátási láncok működését és növelné az élelmiszerárakat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?