2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Föld

Áder aláírta a földtörvényt

A földforgalmi törvényjavaslat záróvitáját és zárószavazását múlt pénteken tartották.
 
 

Áder János köztársasági elnök aláírta a múlt héten elfogadott földtörvényt. A földforgalmi törvényjavaslat záróvitáját és zárószavazását múlt pénteken tartották, a törvényt végül 253 igen szavazattal fogadta el az Országgyűlés.

Mint ismeretes, a földforgalmi törvényjavaslat záróvitáját és zárószavazását múlt pénteken tartotta a parlament. A kormány zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be, amely jobbára technikai, nyelvtani és szövegpontosító változtatásokat tartalmazott. Ismert ugyanakkor, hogy a kabinet a közelmúltban már szinte teljesen átírta azt az eredeti törvényjavaslatot, amelyet tavaly terjesztett be az Országgyűléshez.

A földtörvényt végül 253 igen szavazattal fogadta el az Országgyűlés. Igennel szavazott a kormánypárti képviselők többsége, kivéve a nemmel voksoló Ángyán Józsefet és Bencsik Jánost, két korábbi államtitkárt. Nem szavazott Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és az ugyancsak fideszes Wittner Mária. Két-két fideszes és KDNP-s képviselő – köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – igazoltan volt távol a szavazástól. Szintén igennel Balogh József és Pősze Lajos, előbbi korábban a Fidesz-, utóbbi a Jobbik-frakció tagja volt. Nemmel voksolt hat MSZP-s és kilenc független politikus. A Jobbik-frakció tagjai pedig nem vettek részt a szavazásban.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben