2021. szeptember 26. vasárnap Jusztina

Hírek - Föld

Középpontban az agrárium: megállapodást kötött egymással Irak és Magyarország

Magyarország Kormánya és az Iraki Köztársaság Kormánya azzal a szándékkal, hogy az országaik közötti gazdasági, kereskedelmi, tudományos és műszaki együttműködést erősítsék, és a hosszú távú partnerség, a bizalom és a kölcsönös előnyök alapján nemzeti joguk keretein belül a kétoldalú kapcsolataikat fejlesszék; megállapodtak egymással.
 
 

A megállapodás hatálya kiterjed a mezőgazdaság, környezetvédelem és élelmiszeripar területére is. A kétoldalú együttműködés keretében – a teljesség igénye nélkül – erősíteni fogják a két ország vállalkozásainak kapcsolatát, elősegítik az új lehetőségek keresését a kétoldalú gazdasági kapcsolatok számára és erősítik a regionális és nemzetközi együttműködést a harmadik országokban – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A megállapodás végrehajtásának biztosítása céljából vegyes bizottság alakul a két ország kormányainak képviselőiből és a piaci szereplőkből. A megállapodás az utolsó olyan értesítés kézhezvételét követő harmincadik napon lép majd hatályba, amelyben az egyik szerződő fél diplomáciai csatornákon keresztül írásban értesíti a másik szerződő felet a megállapodás hatálybalépéséhez szükséges alkotmányos jogi követelmények teljesüléséről. A megállapodás teljes szövege a Magyar Közlönyben olvasható.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu