2020. október 22. csütörtök Előd

Hírek - Föld

Nagy István: az Agrárminisztérium elkötelezett a helyi közösségek megerősítésében

Kiemelt kormányzati cél a helyi közösségek, a saját sorsát kezében tartó, döntéseiért felelősséget vállaló vidéki polgárság megerősítése, jelentette ki Nagy István agrárminiszter a KDNP Önkormányzati Tanácsának őszi konferenciáján, csütörtökön, Győrben.
 
 

A miniszter beszédében arra emlékeztetett, hogy a magasabb életminőséget, szolgáltatásokat nyújtó magyar vidék jövőjét akkor lesz biztos alapokra, ha a hazai és uniós forrásokkal gazdaságélénkítő beruházásokat, a befektetők számára pedig vonzó beruházási környezetet teremtő fejlesztéseket támogatunk, tudhattuk meg az Agrárminisztérium közleményéből. A tárcavezető hozzátette, hogy elsődleges szempont, hogy a lehető legkisebb adminisztrációs teher mellett nyújthassanak be kérelmeket a pályázók. Nagy István kiemelte, a Vidékfejlesztési Program 5 pályázati felhívásán keresztül eddig 1873 helyi önkormányzat fejlesztéseit, beruházásait támogatta a minisztérium. A megítélt támogatás összege meghaladja 81 milliárd forintot, amelyből mintegy 55 milliárd forintot már kifizettek, hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Nagy István arról is beszélt, hogy jelenleg 310 termelő piac működik országszerte, a „Helyi piacok és közétkeztetés fejlesztése” című felhívás keretében pedig 395 kérelmet támogatott az agrártárca. Emellett a minisztérium a „Településkép, közösségi tér fejlesztése” című felhívásra beérkezett 452 támogatott kérelmen keresztül mintegy 15 milliárd forinttal segítette azokat a beruházásokat, amelyeknek köszönhetően falvaink, vidéki városaink mindinkább felvehetik a versenyt életminőségben Európa településeivel. Nagy István kifejtette: fontos, hogy a fiatalok meglássák a vidék szépségét, a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket. Az élhető környezet és az összetartó helyi közösség egyaránt arra ösztönzi a fiatalokat, hogy itthon maradjanak, Magyarországon dolgozzanak, szülőföldjükön alapítsanak családot és a hazájukban boldoguljanak, hangsúlyozta az agrárminiszter.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu