2021. szeptember 27. hétfő Adalbert

Hírek - Föld

Újabb részletek derültek ki a hamarosan kezdődő nagy földaukcióról

Közel tízezer hektár állami földet hirdetnek meg eladásra szeptember 21-én – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ).
 
 

Ahogy arról Világgazdaság is beszámolt, az eladásra kínált állami földek listája ezen és ezen az oldalon lesz elérhető, valamint az érintett települések önkormányzatainak honlapján is közzétételre kerül. A pályázáshoz ügyfélkapus regisztráció szükséges, a vételi ajánlatok beküldésére pedig a kihirdetéstől számított 30 nap áll rendelkezésre. A hírrel az Agrárszektor is foglalkozott.

Új információ azonban, és a Magosz bejegyzése szerint kiemelten fontos, hogy van lehetőség a vételi ajánlat visszavonására vagy módosított beadására is. Minden ingatlannál lesz később értékbecslés, így egy ennél alacsonyabb ajánlat esetén meg kell fizetni az értékbecslésben foglalt árat. Az értékbecslés 1 hektár térmértékig ingyenes lesz az ajánlattevőnek.

A legfrissebb értesülések szerint több ajánlattevő közül azé lesz a föld, aki magasabb árat ajánlott (amennyiben az a minimális ellenértéket eléri). Azonos ajánlati árak esetén az elővásárlási rangsorban előrébb álló személy lesz.

Kifüggesztés, elővásárlási jog egyebekben nincs, de a tulajdonszerzési feltételeknek ez esetben is meg kell felelni. Például annak, hogy legfeljebb 300 hektárt tulajdonolhat egy személy, illetve az, hogy csak földműves vásárolhat termőföldet.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu